A tegnapi gyönyörűséges Dortmund tippem után mára felejtőssé tettem a Top ligákat, viszont kerestem helyette egy olyan tippet, ahol az egyik fél extra motivációval lép pályára. Ez a csapat nem más mint a Glasgow Rangers, akik hazai környezetben az Ibrox Stadionban fogadják a St. Johnstone csapatát. Az extra motiváció pedig egyértelműen az, hogy a hazaiak megtartsák az előnyüket legnagyobb riválisukkal, a Celtic-el szemben. Ugyanis hiába csak a második a tabellán a Rangers alakulata, a vesztett pontokat tekintve jobban állnak a Celtic-nél. Ehhez feltétlenül győzniük kell és én a tippembe már a félidei vezetésüket is megelőlegeztem.

Rég nem látott magasságba repítette a Glasgow Rangers csapatát az októberben kinevezett vezetőedző, Philippe Clement. Kellett a frissítés a kispadon, mert elődjével Michael Beale-el belenéztek egy-két kellemetlen vereségbe a Kékek, de Clement érkezésével kiegyenesedtek és szerencséjükre a Celtic is belehibázott egy-két találkozójába. Az EL csoportkört az első helyen zárták, most a bajnokságon a sor és hosszú idő után megélhetjük azt, hogy úgy fordulunk 2024-re, hogy a Rangers vezeti a skót első osztályt. Danilo állítólag maródi a támadószekcióból, de James Tavernier vezetésével simán hozhatják a tippem.

Erre azért látok reális esélyt, mert a St. Johnstone a leggyengébb látogató a ligában. Hét meccsen 1(!) gólt szereztek. Hát ki ellen focizzanak egy jót a hazaiak, ha nem egy ilyen csapat ellen. A gyenge idegenbeli szereplés miatt a vendégcsapatnál is volt edzőváltás, de ez eddig csak abban mutatkozott meg náluk, hogy az érkező Craig Levein regnálása alatt szerezték azt az egy gólt. Igaz azzal pontot is, de nem Rangers szintű együttes ellen.

Azt mondom, ha nem "bohóckodják" el a hazaiak a meccset, akkor már félidőre kiépíthetnek egy 2-3 gólos előnyt riválisukkal szemben.

Rangers FC - St Johnstone: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp