Az utolsó pillanatban befutottak az Erste Liga vasárnapi játéknapjának az oddsai, ezért kicsit tolom a betervezett favágást és előtte megírom a játéknap utolsó találkozójára szánt tippem. Ez jelen esetben a DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák találkozó legalább 6 gólja. A találkozót a DVTK Jegesmedvék otthonául szolgáló Miskolci Jégcsarnokban rendezik, ahol várhatóan telt ház közeli publikum árja a feleket.

Mind a két csapatról elmondható, hogy az ünnepi időszakból rosszul jöttek ki. A hetedik helyezett Jegesmedvék a karácsonyt követően négy rendes játékidős vereséget gyűjtöttek be egy hosszabbításos győzelem mellé. Igaz ez utóbbi, a Gyergyói HK elleni csak rajtuk múlt, hogy végül nem lett győzelem. De ezen a meccsen (6:6, h.u.: 7:6) úgy látszik el is lőtték a puskaporukat a hazaiak, mert az UTE majd az azt követő FTC elleni meccseiken nem találtak az ellenfelük hálójába. Steve Kasper, vezetőedző szerint a Fradi ellen több olyan ziccert hibáztak a sok emberelőny mellett, mellyel akár a mérkőzést is megnyerhették volna. Most itt lenne a lehetőség a javításra, mert a DAB csapatában azért egy verhető ellenfél érkezik hozzájuk, de mérget nem vennék a győzelmükre. Szűken csak a karácsonytól terjedő periódust nézve, két meccsel több van a hazai játékosok lábában, ezt tetézendő két nappal kevesebbet pihenhettek erre a meccsre ellenfelüknél. Én elhiszem Dillon Hillnek a mérkőzés előtti fogadkozását, mely szerint gólokat fognak szerezni a DAB ellen, de abban nem vagyok biztos, hogy ez elegendő is lesz a győzelmükhöz.

Az Acélbikáknál sincs ok az örömre az ünnepi időszakot követő meccseket illetően. Három meccs, három sitt, Brassó, Csíkszereda, DEAC sorrendben. Még a vereségeket emészthetőnek is vallják a dunaújvárosiak, inkább a három meccsen lőtt két találatukkal van bajuk. Ezzel egy meccset is nehéz nyerni, nemhogy hármat. Ezen kellene javítania Niko Eronen együttesének. Sok esélyt nem látok rá, hisz pár nappal ezelőtt jelentették be az Acélbikák, hogy Elias Elomaa távozott az együttestől. A finn játékos a vendégek legeredményesebb pontszerzője volt, igaz ezt inkább a gólpasszaival érdemelte ki. Vele, vagy nélküle két gólra így is jónak tartom a vendégcsapatot.

Mindkét gárda számára nagyon fontos a mai találkozó, ezért egy kicsit feszült, kiállításokkal bőven tarkított összecsapásra számítok. Ez csak növelheti a találkozón elért gólok számát, ha jó százalékban használják ki a felek.

DVTK Jegesmedvek - Dunaújvárosi Acélbikák: Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp