Év elején picit lutrisabb a teniszre rácsatlakozni várakozásokat illetően. Mindig nagy talány ki hogyan találja el a rajtot, hogyan tudja kalibrálni magát. van akinek könnyen megy, van akinek kevésbé. Az új idényre már tavaly év végén megkezdődött a munka, kérdés, hogy mennyire volt ez gördülékeny. Sajnos a magyar fiúknak nem jól sikerült az első hét, Fucsovics elvérzett a brisbanei selejtezőben, Piros Hong Kongban az ukrán Sachko ellen, hozva a sajnálatos kiborulásait, míg Marozsán Fábián elmaradva a várakozásoktól, simán kapott ki attól a Bautista Aguttól, akit az ősszel megvert Szófiában.

Az említett felkészülés nem sikerült jól, több hátráltató tényező is akadt, betegségek, ennek is betudható a spanyol elleni gyengébb játék. A sorsolás az új-zélandi fővárosban, Aucklandben sem kedvezett, hiszen azt a Monfilst kapta, aki pont év végére kapta össze magát és újra teljes hőfokon játszik. Monfilsnál összeállt a kép, teljes családja lett azzal, hogy Svitolinával való házasságában közös gyermekük is megszületett és a kihagyások utái akadozások már a múlt homályába vesztek, Stockholmabn ATP tornát nyert. Az Australian Open előtt ez az első és egyetlen próbálkozása a bemelegedésre, tehát komolyan kell vennie ezt az ATP250 -es versenyt.

Sajnos Fábián maga is azt nyilatkozta kissé türelmetlen amiatt, ahol jelnleg tart, de idővel utól fogja érni magát. Ez az idővel szerintem, sajnos nem most jön el, az év elején nem ott tart, hogy top játékosokat kapjon el, mint ahogy tette azt 2023 -ban, de tényleg türelmesnek kell lennie és akkor egy-két hónap múlva újra róla szólhatnak az itthoni tenisz hírek.

Marozsan, Fabian - Monfils, Gael: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp