A Real Sociedad meccsei olyanok, mint egy mamutfenyőről szóló természetfilm, de az is lassítva. A Sociedadutolsó 9 meccséből egy olyat tudunk kivenni,ahol a pályán lévő két csapatból az egyik 1-nél több gólt lőtt. A többi találkozón hemzsegtek a nullázások, ha lőtt gólt egy csapat, maximum egyet.

A Sociedadnál nem is csoda, hogy ledobta a láncot, hisz a BL-ben is nagy harcban volt a továbbjutásért, és megcselekedte, amit megkövetelt a haza. Viszont szépen lassan fogyott el minden erő, minden kreativitás, minden plusz, ami kell a góllövéshez. Ehhez társulnak olyan dolgok, hogy Kubo Ázsia Kupán van, így a kevés kreatív, bontani képes emberek közül egy máris hiányzik. Oyarzabal nincs formában, Sadiq (ő sincs formában) de ANK-zik. Ha már ANK, akkor Inaki Williams nevét is említeni kell, hisz Nicóval ellentétben ő a ghánai válogatottat választotta, és az Afrika Bajnokságon keni majd a ghánai bundáskenyeret.

Hiányoznak tehát alapemberek a kreatív zónákból, de ezek az északi derbik eleve ritkán szólnak a soft futballról. Megvan a kellő tisztelet, klubok, szurkolók, mindenki mindenkivel jóban van, de ettől még kegyetlenül ütik-vágják egymást a srácok a pályán. Nem durván, de azért keményen.

A tét sem kicsi, hisz BL hövőre is lesz, és oda is be kellene kerülni valahogy. A Gironát viszont most már mindenki komolyan veszi, ha nem is bajnoki címre esélyes csapat (egyébként miért ne), de egyelőre nehezen látni azt, hogy a top4-ből hogy esik ki. Így ez a BL szempontjából hat-pontos találkozó! Az eredmény számít, és az fix, hogy a várt eredményt mindkét mester stabil védekezésre alapozza. Inaki és Kubo nincs, így könnyebb a védelmek dolga, ezért bár necces 1,5 underre tenni a pénz, most tökös leszek!

Athletic Bilbao - Real Sociedad: Gólok száma - Felett/alatt tipp