A Valencia és a Celta nyitja a mai kupameccsek sorát. Aki szereti a sok-gólos meccseket, az nézzem kézilabdát -szoktam írni-, itt valószínűleg egy öreg asztalos is egy kezén képes lesz megszámolni a gólok számát.

A Valencia egész jó szezont fut, megnyugodott a légkör a klubnál, nem hallani negatív hangokat. Bareja is stabilitást hozott, a fiatalok pedig számomra meglepő módon igencsak acélos együttest alkotnak. Mindenki egy irányba húz, nincs bomlasztó személy, mindenki beállt a sorba. Kreatív focival a Valenciát nem igazán vádolnál, inkább a fiatalos erő, lendület viszi előre a csapatot. Darálnak, űzik, hajtják, stabilak hátul, és kegyetlenül büntetik a hibákat. Viszont felállt védekezés ellen azért döcög a gép, tényleg nincs olyan igazán használható megoldó ember, aki egy-egyben levesz valakit a pályáról az ellenféltől.

A Celta hasonlít a Valenciára, ami a stílust illeti, viszont mindenben picit rosszabb. A bajnoki meccseken a szerencse sem volt a Celtával, szóval egy 6-8 ponttal simán lehetne több nekik. Viszont itt is igaz, nincs kreatív emberük középen, Beltránban van meg a csírája ennek, de ő is belefásult. Védekezés lesz itt a jelszó, és vallom, hogy mindkét oldalon.

A két együttes legutóbbi bajnoki meccse 0-0-lal végződött, akkor a két együttes összesen 1 alkalommal találta el a kaput. A két 4-4-2 kioltja egymást, inkább a mezőnyben számítok eseményekre, mint a kapuk előtt. Töredezett lesz a játék, nekem tényleg mindkét csapatból hiányzik az az egy-egy kreatív játékos, aki képes lenne kis fűszert vinni a meccsbe. Darálnak majd becsülettel, de kockáztatni egyik fél sem fog, így nálam sanszos, hogy 0-0-át látunk ismét.

Valencia - Celta Vigo: Gólok száma - Felett/alatt tipp