Pontosan két hét telt el a két csapat első mérkőzésétől, lássuk mi várható a kettejük visszavágóján.

Akkor a tippem a Chelsea magabiztos győzelme volt, viszont sikerült meglepetést okoznia a másodosztályú Middlesbroughnak és ők várhatják minimális előnyről a második mérkőzést.

Összeálltak a csillagok a másodosztályú csapatnak, hiszen a Chelsea jóval több lehetőséget tudott kidolgozni, de rendre kihagyták azokat, a másodosztályú csapat kapusa 7,9-es értékelést kapott, bár számomra nagyon bizonytalannak tűnt, több helyzet is jött olyan szituációból, mikor egy középre tartó lővést nem tudott fogni, és a Chelsea támadók lábára pattant ki a labda. 17 kapura lövés Chelsea részről, 5 kaput találó, 2,46-os xG és erre a 0 szerzett gól. Ilyenkor szokták mondani a komentátorok, hogy ha ez a meccs holnapig tart sem szereznek gólt Pochettino legényei.

A hátrány ellenére még mindig a Chelsea a toronymagas esélyese ennek a párharcnak, a játék képe alapján is egyértelmű, csak a helyzeteket kellene berúgni. Kis előny a hazaiak számára, hogy a meccs után még lenyomtak egy fordulót és utána a pihenés került előtérbe, hiszen következett a minimális "téli szünet", ezáltal 10 napjuk volt felkészülni erre a mérkőzésre, míg a vendégek a hétvégén is meccset játszodtak a Championshipben.

A Chelseanek a liga és az FA kupa jelenthet még minimális vigaszt erre a szezonra, hiszen a bajnokságban sok vizet nem zavarnak már. A képlet egyszerű ezen a mérkőzésen, ha el akarják kerülni a hosszabbítást és a tizengyeseket minimum két góllal kell nyerjenek, első meccset látva, és a téli szünet jelentette előnyt szerintem ki fogják tudni használni és 90 perc alatt jutnak be a Wembleyben rendezendő döntőre.

Chelsea - Middlesbrough: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp