Alig ért véget a spanyol Copa del Rey előző köre, a srácok még melegében letolják a következő rundét. Az első meccs a sorban (az egyetlen keddi összecsapás) a Celta és a Sociedad találkozó. a meccs pikantériát adja, hogy a két együttes az előző fordulóban pont egymás ellen játszott, ráadásul Vigóban, így három nap alatt kétszer is találkoznak ugyanazon a helyszínen.

A bajnoki meccsüket 0-1-re nyerte a Sociedad. Bár spanyol foci b*zinak tartom magam, errea találkozóra valahogy nem izgultam rá. Bevallom egy képkocka nem sok, annyit nem láttam a meccsből, vagy maximum amikor kapcsolgattam a csatornák között. Pontosan tudtam, hogy nem lesz nagy meccs, és nem is lett. Valami 6-6 lövést véstek be a statisztikába, ellenben volt 30 szabálytalanság, szóval valahogy született egy gól, de úgy vélem, most nem fog.

A Celta erőfocit játszik, de erőtlenül. Aspas öreg, aztán ilyen Sisto-féle srác nincs a keretben, aki meghúzná a szélen. Ilyen Zaragoza, Savio féle cselgép, na ilyen még véletlenül sincs.

A Sociedad meg egyrészt fáradt, (BL-t is tolja), másrészt ott sincs olyan sok kreativitás most a csapatban. Kuba az Ázsiai kupán, Oyarzabal sosem egészséges, szóval az Alguacil-csapat is erőből próbálja megoldani a dolgokat jelenleg, de erőből meg nincs olyan sok, mint volt ősszel. Így a taktika jelenleg az, hogy hátul ne kapjon gólt a csapat, ami egyébkét működik. Rengeteg apróbb foulttal dolgozik ez az együttes (egyébként is jellemző az északiakra), így folyamatos játék nincs. A Sociedad utolsó 10 meccséből 8-at lehozott kapott gól nélkül.

Szerintem megint hasonló lesz a forgatókönyv, mint volt legutóbb a bajnokin. Óvatos foci, kevés helyzet, még kevesebb minőségi helyzet. Én 0-0-lal számolok, aztán ha valami csoda folytán jön gól, szerintem a Celta van annyira erős, hogy képes legyen válaszolni, és alapvetően a Sociedadnak is van olyan arca, ahol kicsit átbillen a defenzív foci impresszív támadó játékba, ám ezt aligha látjuk, amíg baj nincs. Nálam ez 0-0, aztán ha mégsem, akkor 1-1.

Celta Vigo - Real Sociedad: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp