A szerdai napon rendezik az utolsó két negyeddöntőt a hölgyeknél is. Egyik találkozó sem nevezhető túlontúl egyoldalúnak szorzók tekintetében semmiképp.

Az első negyeddöntő a Linda Noskova – Dayana Yastremska összecsapás lesz. Két fiatal tehetség viadalára kerül sor ahol a mindössze 19 éves cseh lány a favorit nem érdemtelenül. Ha csak az ellenfelek névsorát nézzük, mindent egybevetve nagyjából egálhoz közelít az útjuk nehézség tekintetében. Azonban ha megvizsgáljuk a találkozókat jóval árnyaltabb képet kapunk.

Linda rögtön Bouzkovával kezdett és ha nem is extázisban játszott a honfitársa,de egy erős közepes teljesítményt letett az asztalra. Hiszen az első játszmában rengeteg hibával játszott Marie míg a második kifejezetten remekelt. Fiatalkora ellenére a végjátékban fókuszált maradt Noskova. Ha csak a szimpla számokat nézzük a legjobb teljesítményt Kessler nyújtotta a második fordulóban. Azonban megfigyelhető itt is hogy a cseh a szett végére összekapta magát. Ez egy ritka erény a hölgyeknél különösen. Azzal pedig,hogy Swiateket is legyőzte elképesztő meglepetést okozott bár a lengyel az előző körben lemerítette az elemeket az igazsághoz hozzátartozik. Jól adogatott és alapvonalról nagyon szépen húzta meg a fonákokat és a tenyereseket is egyaránt amelyek sok nyerőt is hoztak. A labdákat tisztán üti meg. A stressztűrő képessége jól működött Swiatek ellen is számtalan szorult helyzetben.

Yastremska már hamarabb az élmezőny tagja volt,de hosszú sérülése okán nehezen kapaszkodott vissza az élmezőnybe. A sorsolás ahogy említettem nem volt egy habkönnyű menet,de az ellenfelek rendre alulteljesítettek. Hiszen hiába érkezett bombaformában Navarro rengeteg hibával játszott az ukránnal szemben. Ugyanígy tett Azarenka is aki töménytelen mennyiségű ajándék ponttal lepte meg Dayanát. A fehérorosz esetében elmondható,hogy Tauson ellen ez a játék elég volt azonban az ukránhoz már kevésnek bizonyult.

Az egész torna alatt összességében kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott a cseh tini és kulcs momentumokban jóval érettebb bármennyire is furán hangzik,mint Yastremska.

Noskova, Linda - Yastremska, Dayana: Játék hendikeppel - Hendikep tipp