A második női elődöntőt Dayana Yastremska és Qinwen Zheng játssza. Két fiatal játékos jelenlegi karrierjüket nézve a legnagyobb lehetőség előtt állnak.

Említettem korábban,hogy Yastremska korábban is kopogtatott a legjobbak ajtaján,de az elhúzódó sérülése ezt nem tette lehetővé. Tavaly már apró sikerek lendítették előre a karrierjét,ahol kellő magabiztosságot szerzett. Így a legnagyobbak színpadára már megfelelő hittel léphetett fel. Most pedig úgy tűnik kijött neki a lépés. Pedig akadtak neves vagy épp bomba formában lévő ellenfelek akik megpróbálták útját állni. Az ellenfelei rendre rosszul játszották az ukránnal szemben ami némileg árnyalja a teljesítményét,de ehhez Dayana játéka is hozzájárulhatott.

Ha Yastremska esetében beszéltünk arról,hogy csalóka kicsit,hogy idáig eljutott a kínaira ez hatványozottan igaz. Nem játszott top50-es játékossal és úgy jutott el egy Grand Slam elődöntőig?! Ezt nonszensznek tartom. Látva a szerdai összecsapását a kételyt csak tovább erősítette bennem,hogy nincs itt a helye. Kalinskaya az első szettben sem játszott fantasztikusan egy erős közepesnek mondanám,de így is elhozta a játszmát. A második szettben pedig sokáig úgy tűnt fel is őröli Zhenget,de az esélyeivel nem élt és egyetlen game rövidzárlata okozta vesztét. A harmadikban meglátásom szerint valós sérülés hátráltatta és az ápolás nem egy taktikai húzás része volt a részéről. Az arca sem erről árulkodott. Látszott a kínain,hogy önerőből nem képes változtatni amivel a maga javára billenthetné a mérleg nyelvét. Az első szett elvesztése után pedig különösen görcsössé vált. Az egyértelmű,hogy az orosz túl sok teret hagyott Qinwennek,de ma talán a sérülés okán is ennyi volt benne. A kínai második adogatásai nagyon gyengék és Dayanától kiváló fogadásokat láthattunk Noskova ellen is.

Az ukrán viszont agresszív stílusára kétlem,hogy jönne kontra a kínaitól és végre elbúcsúzunk tőle.

Yastremska, Dayana - Qinwen Zheng: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp