A férfi döntőt rendezik az Ausztrál Openen ahol Jannik Sinner és Daniil Medvedev küzd meg a trófeáért. Az,hogy ők vívják nagy meglepetésnek nem nevezhető.

Sokan lehet felhördülnek,hogy miért mondom ezt pedig ha valaki figyelte az elmúlt hónapokat és vagy éveket nem érte váratlanul.

Az olasz rengeteg munkát fektetett az elmúlt két évben arra,hogy fejlődjön és ne legyen egy Tsitsipas.Másik hasonlat is van a tarsolyomban,de arról később. Nem elégedett meg a jó eredményekkel,mert ő a legjobb akart lenni. A tavaly év végi világbajnokságon pedig megmutatta milyen elképesztő formában és innováción van túl a játékát illetően. Rengetegen a hazai pályának tudták be azt a teljesítményt amit a top8 viadalán láthattunk. Akkor mindenképp hátrány volt,hogy kétszer is játszott Djokoviccal,de itt természetesen csak esély van bárki legyőzősére. Már a felvezető United Cupon is verhetetlennek tűnt,amit pedig eddig mutatott is azt példázza,hogy kis túlzással érinthetetlen. Egyetlen szettet veszített az egész torna alatt. Ha azt nézzük,hogy az elődöntőben egy break labdája se volt Nolenak akkor még hízelgő is ránézve az az egy játszma. Sinner nem ijedt meg a lehetőségtől hanem hozta azt amit eddig láttunk tőle. Stabil alapvonal játék és kőkemény tenyeresek,amelyek elképesztő sebességgel mennek. A pályán eltölt ideje is jóval kevesebb,mint ellenfelének.

Azzal,hogy Zverev csodával határos módon legyőzte Alcarazt megnyitotta az utat Medvedev számára gondoltuk előzetesen. Azonban a német most is fantasztikusan játszott ahogy a spanyol ellen is. Azonban jött a de. Érthetetlen módon elkezdett idegeskedni butaságokat csinálni. Mentálisan még mindig nincs a top játékosok között Sasha ellentétben Jannikkal. Hiszen az ötödik szettet is jól kezdte és az orosz már alig állt a lábán ez nyilvánvaló volt,de saját magát zavart meg pontról pontra. Ezzel oda ajándékozva Daniinak a döntőbe jutást. Medvedev passzív stílusa ilyen kimerült állapotban esélytelen a végső győzelemre. Sinner ha nem üti világgá a labdákat garantált a siker. Az orosznak sokkal támadóbb szellemben kellene játszania ahhoz,hogy némi esély legyen.

Jelenleg szerintem az egy szett is szép eredmény lenne Medvedevtől,mert itt lehet készülni a hengerelésre.

Sinner, Jannik - Medvedev, Daniil: Szett hendikeppel - Hendikep tipp