Volt egy osztálytársam, akinek a mániája volt azonos kezdőbetűvel kezdődő csapatok meccsét döntetlenre húzni. Egész szelvényeket állított így össze több, de inkább kevesebb sikerrel. Nerki ajánlom azt a tippet, mert a helyzet az, hogy a két G-betűs csapat meccsén én döntetlent várok, de nem feltétlenül a g miatt.

A Getafe középcsapat, 10 ponttal gyűjtött többet, mint a legjobb kieső. Nagyjából ott tart a csapat, ahol tartania kell, ám utolsó két találkozóját a Rayo és az Osasuna ellen bebukta. Ez talán picit óvatossá teszi az amúgy sem túl színes Getát, úgy lesznek vele Alenáék, hogy most már legyen ismét pontszerzés.

A Granada kiesőjelölt, 2-5-14 a mérleg. A játék elég semmilyen, ráadásul mióta B. Zaragoza aláírt a Münchenhez, azóta mintha ő is csak azon lenne, hogy szét ne rúgják, fele annyi energiát látok nála, mint a szezon elején. Így nehéz, ráadásul Boyé sem játszhat a mai meccsen, így bármennyire is győzelmi a kényszer, szerintem a biztos egy pont sem lenne akkora tragédia.

Érdekesség a játékvezető személye is. Mármint önmagában annyira nem, de ha Garcia Verdura vezet az élvonalban, ott a meccsek 50%-a 1-1-gyel ér véget. Idén kezdte az élvonalbeli pályafutását, 10 meccset fújt, abból született 5 darab 1-1, és volt még egy 0-0-ja is. Szépen lassan építik őt is, pl. hiába vezetett már 10 meccset, a nagy triónak (Barca-Real Madrid-Atletico) még egyszer sem vezetett. Érdekes, pedig az ember azt hinné, ezeket a csontzenéket hozó találkozókat sokkal nehezebb dirigálni...

Úgy vélem, a Granada max akkor nyerhet, ha a Getából az első félidőben kiszór Verdura vagy két játékost, de erre pici az esély. Itt vagy hazai siker lesz, vagy döntetlen. Bevallom, simán lehet ez hazai is, de Ünal még keresi önmagát, Greenwoodot kell valahogy megállítani, de ha erre odafigyelnek a vendégek, lehet limitálni a madridi csapatot. Ha pedig netán születik gól, azért egyszer-kétszer Zaragoza még megverheti Alderetét vagy Iglesiast, és akkor jöhet a Verdura-féle 1-1. Bár én inkább egy olyan meccset várok, mint a Cádíz-Bilbao volt, ahol lejátszottak a csapatok 95-100 percet úgy, hogy kis túlzással a kapusoknak el sem kellett vetődniük.

Getafe - Granada: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp