Ismét tekerünk egyet a LaLigának nevezett darálón, most a Bilbao és a Mallorca csapatai lesznek bedobva ebbe a bizonyos gépezetbe. A LaLiga nem a leggólerősebb bajnokság jelenleg, ezek a mostani hetek meg eleve inkább a túlélésről szólnak nagyjából minden csapatnál, céltól függetlenül.

A Bilbao egy piszkosul stabil csapat, jó kis északi keménységgel, szervezettséggel. A Bilbao elen nehéz focizni, mindig nagyot küzdenek, kisegítik egymást, ritka az, amikor a Bilbao olyan igazán nagyot hibázik. Elöl pedig a két Williams kreativitására építenek, Guruzeta, Sancet, Villalibre... -mikor ki játszik éket, de minden attól függ, mit tud alkotni adott meccset a két Williams.

Mivel a Mallorca jól tudja, hogy a két színes bőrű srácot kell féken tartani, ezért a mexikói mester ennek megfelelően dolgozza ki az amúgy nem igazán titkolt taktikát. A Mallorca ugyanis rendre defenzív, az lesz ma is. Három belső védő mellett ketten még segítenek zárni a széleken. Lesz két szűrő, de a szélső, alapvetően támadók is inkább védekeznek, Larin meg elöl vagy alkot valamit, vagy nem.

A Mallorcában elvileg sem Darder, sem Muriqi, sem Abdón nem játszik, ez nekem azt súgja, amíg az állás 0-0, vagy akár a végjátékig 1-0, addig a Mallorca azzal meglesz.

Ami a Bilbaót illeti, nem igazán a kedvenc játékhelyzete olyan csapatok ellen játszani, amelyek a kapujukhoz közel védekeznek, hisz Williamséknek hely, terület kell a védelem mögött. Nico még csak-csak megold olyan feladatokat, amikor kis területen kell megverni egy-két védőt, de a Mallorca annyira sűríteni fog, hogy ott levegőt is nehéz lesz venni.

Láthattuk a Bilbao szenvedését a Cádíz ellen, igazából nem túlzás azt állítani, komolyabb helyzet nélkül hozták le a 90 percet. Egy szó, mint száz, nem igazán várok gólokat, 1-et, nagyon max kettőt.

Athletic Bilbao - Mallorca: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp