Rövid időn belül harmadszor mérkőzik meg Ancelotti és Simeone csapata. A szuperkupa döntőben, Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban egy gól gazdag hosszabbításos 3-3 utáni 5-3 -at játszottak, Real sikerrel, míg rá egy bő hétre már a Copa del Reyben az Atletico Madrid bizonyult jobbnak 4-2 -vel.

A legfontosabb a Real Madridnak minden bizonnyal a bajnoki találkozó, a tavalyi Barcelona bajnoki cím után idén nem szeretnék hagyni kicsúszni a kezükből a trófeát és ennek megfelelően haladnak az úton, gyűjtögetve a pontokat.

A hétközi fordulóból a Real a Getafe elleni idegenbeli magabiztos 2-0 -as sikerrel fordul rá a derbire, míg az Atleti a Rayo Vallecano elleni otthoni szűkös 2-1 -el, igaz a matracosok egy nappal többet tudtak pihenni a nagy meccsre.

Kulcs hét elé néznek a királyiak, hiszen két riválist fogadnak egy héten belül a Bernabeauban most az Atletico, jövő héten az idény meglepetéscsapata az aktuális fő ellenlábas a Girona érkezik hozzájuk. Ezeket a kulcs meccseket pedig be kell húzni, főleg a bL menetelés elindulása előtt.

A Real ezeket a feladványokat rendre jól kezeli, most a forma is adott, hiszen zsinórban hat győztes bajnoki után futhatnak ki a gyepre.

A piros-fehérek pontegyenlőségben állnak a negyedik Barcelonával, és öt ponttal az ötödik Athletic Bilbaót előzik meg, de idegenbeli formájuk a La Ligában nagyon gyengus, mindössze 13 pontot szedtek össze 10 mérkőzésen, amellyel nem lehet versenyben lenni a bajnoki címért.

Úgy érzem a hazai pálya előnyét ma érvényesíti a városi rangadón a blancók társulata. Tippem: 2-1

Real Madrid - Atlético Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp