A magyar NBI-ben a csapataink hétközi fordulóval 'szórakoztatnak' minket, aztán mi meg eldönthetjük, vevők vagyunk-e rá, vagy sem.

A Fehérvár a 2024-es évet egy pofonnal nyitotta, stílusos zakó a ZTE ellen. Schönék 3-1-es vereséget szenvedtek az ország másik felén, most pedig irány a vadkelet, Kisvárda a szerdai állomás. A várdai együttes azért sok dologban hasonlít a zalaegerszegire, például ilyen a kiszámíthatatlanság, sosem tudjuk mit kapunk egyik vagy másik csapattól.

A Kisvárádnál szinte ab ovo probléma, hogy nincs normális kapusa. Hálóőrök jönnek-mennek, fiatalabbak, rutinosabbak, magyarok, légiósok de talán Felipe volt az, aki normálisan védett, aztán vele más volt a baj...

Próbálkozik a csapat, de nekem azért pl. az FTC elleni meccsen hátul elég keskenynek tűnt. Elöl még csak-csak elfogadható, én a nagyobbik bajt a védekezésben látom. Annyira összeszokott hátsó sornak sem nevezném azt, ahogy az FTC ellen felállt a Várda.

A Fehérvár évek óta épül, de lefelé. Most azért a tabellára nézve 'számomra meglepő módon' 3. heyen látom a Vidit, de ez a többiekre nézve is kirtika, ha egy NBI-ben egy ilyen játékkal dobogóra lehet állni. Kodro ment, szerintem az FTC amúgy bakot lőtt vele, de legyen a Fradi baja.

Én úgy érzem, hogy az első játékrészben azért mindkét csapat megpróbál focizni, és ha e két együttes feszül egymásnak, ott nem is ritka a góleső. Utolsó 5 meccsükön 1 volt 0-0-ás, a másik négy minimum 4 gólt hozott.

Védekezést illetően lehet gond a fehérvári egyletben is, mutatja a ZTE ellen benyelt tripla, de a felkészülés alatt is tömték a Vidit rendesen. Mindkét együttesben játszanak olyan játékosok középen és elöl, akik egyéni villanás után is képesek gólt szerezni, nem feltétlenül a piszok erős, egységes csapatjáték az, ami gólt érhet. Nem mondom, hogy akár Várdán, akár Fehérváron tragédia lenne rövid távon a remi, de mégis úgy érzem, mindkét csapat úgy áll oda, hogy nyerjen. Ez pedig akár ismét egy jó meccset is eredményezhet, én minimum egy gólt várok félidőre

Kisvarda - MOL Fehérvár: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp