Hosszú idő után végre folytatódik a Bajnokok Ligája. A mai két párharcból egyértelműen a német-spanyol ütközet tűnik ígéretesebb és kiegyenlítettebb meccsnek. A Real Madrid ugyan hiába van elképesztő formában, a sérüléshullám okozta nehézségek adhatnak egy hajszálnyi reményt a magyar tűzdelte Lipcsének.

A Real Madrid szezonja aligha lehetne sikeresebb. 24 forduló alatt 61 pontot szereztek a bajnokságban, mindössze egyetlen vereség csúszott be Ancelottiéknak. A hétvégi kiütéses győzelemmel öt pontra leszakították magukról a bajnokság meglepetés csapatát a Gironát, a jelenlegi bronzérmes, az örök rivális Barcelona pedig már tíz egység hátrányba követi őket. Kis túlzással tehát már most zsebükben van a bajnoki arany, lehet összepontosítani a BL-re ahol most nagyot mehet a csapat a tavalyi elődöntős búcsú után. Elől elképesztő mély a csapat, hiába távoztak a nagy ászok, hiába sérült egyik másik (mint pl ma Bellingham), a Vinicius- Rodrygo-Diaz trió láttán remeghetnek a német lábak. Hátul már van gáz, hiszen Rüdiger, Alaba és Militao is sérültek, így megint új felállásban kell kiküldeni a hátsó alakzatot, ám ez mrá a Girona ellen is igaz volt akiket nullázni tudtak... Összességébe ez a csapat szerintem ha megnyomja a párharc első meccsét akkor akár már ma eldöntheti a továbbjutást. Tény hogy nem szeretnek annyira Németországba játszani, de ez most kevésbé számíthat. A hazaiak sokat gyengültek a másfél evvel ezelőtti meccshez amikor 3:2-re letudták győzni a Realt. Formájuk sem valami egetrengető, csupán az ötödik helyen szerénykednek a Bundesligában...

Náam ez vendég és vélhetően mindkét csapat gól opció is ülni fog. Bátortalan leszek de biztosra megyek és azt mondom nem kap ki a Madrid.

RB Leipzig

Gulacsi; Simakan, Lukeba, Orban, Raum; Olmo, Schlager, Kampl, Simons; Sesko, Openda

Real Madrid

Lunin; Carvajal, Tchouameni, Nacho, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga; Diaz; Vinicius Jr, Rodrygo

Tipp: 1-2

RB Leipzig - Real Madrid: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp