Isten lássa lelkemet, csak ámulok és bámulok, hogy melyik dilettáns odds mester tudta kihozni esélyesebbre, ha csak nüansznyian is, a Kisvárdát a mai Mezőkövesd elleni találkozóra. Ha valaki, én már csak szurkolok ennek a vihar verte kis szabolcsi alakulatnak, de a győzelmünknek semmi, de semmi realitása nincs. Sőt, be kell látni, hogy jelen állapotában még ez a bűn gyenge Mezőkövesd is jobb nálunk és utána még várni kell 4-5 max. 6 fordulót, hogy a megváltó vonalat meghúzzák felettünk.

Hangsúlyozom, a Mezőkövesd is egy rakás szerencsétlenség az OTP Bank Ligában. Nem véletlenül állnak az utolsó előtti, kieső helyen. Nem véletlenül szereztek 20 mérkőzés alatt 16 pontot és 18 gólt. Viszont mai ellenfelével ellentétben, náluk felfedezhetőek olyan jelek, melyek arra utalnak, hogy megpróbálják a lehetetlent. Itt elsősorban nem is a hét közben történt Kuttor Attila - Milan Milanovics edzőváltásra gondolok, bár ez sem mellékes, hanem a csapat mutatott játékára. A tavaszi első meccsükön a Kecsó feltörölte velük a padlót, ahogy az egy kieső csapathoz illik, de a Paks ellen már csak a balszerencsén múlt a vereségük, melyet kicsit kozmetikáztak egy ZTE elleni bravúrponttal. Ezen az utóbbi két meccsen látottak alapján azért úgy gondolom, hogy jobbak mint mostani vendégeik. Hogy gólt, gólokat ki fog náluk szerezni azt megjósolni is lehetetlen, mert a támadószekciójuk küzd mint malac a jégen, de sajnos joggal bízhatnak a látogatóik gyenge, sokat hibázó védelmében, tehát fognak gólt szerezni.

Ez a tény a mostani Kisvárda ellen már fél győzelem. Azt, hogy morálisan, mentálisan, fizikálisan hogyan lehetett leépíteni a tavalyelőtt még ezüstérmes csapatot, azt nem tudom. De egy biztos, Révész Attila mindezt megtette. 1/1 az Ő érdeme volt a siker is, 1/1 az Ő felelőssége a mostani vesszőfutás is. A vendégek esetében csapatról, játékról már régen nem beszélhetünk és vagyok olyan közel a tűzhöz, hogy bátran kijelenthetem, hogy ezeket a játékosokat semmivel de semmivel nem lehet motiválni. Ehhez jön még bónusznak Berke sporttárs ténykedése, aki tuti hogy egy tizit vagy egy kiállítást kieszközöl a ellenünk. Szokták volt mondani a számok nem hazudnak. Berke spori 20 mérkőzésünket vezette pár éves elsőosztályú tagságunk során, melyből csak egyet(!) tudtunk megnyerni....

Szóval vérmes reményeim a találkozó végkimenetelét illetően nincsenek. Egy igazi vak vezet világtalant találkozóra számítok, melyből akarati tényezők alapján a hazaiak jöhetnek ki győztesen.

Mezőkövesd - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp