Alakulhat úgy, hogy nem csak a házigazda Hoffenheim, hanem az ezúttal vendég Shakhtar Donetsk is továbbjuthat még a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. Vagyis némileg pontosabban: vagy az egyik, vagy a másik. De egyelőre az a helyzet van, hogy az eredmények számukra megfelelő alakulása esetében még mindkettő álmodozhat a BL-tavaszról.

Persze, azért most némileg esélyesebb a német csapat, mint az ukrán ellenfele, s mivel a Hoffenheim a következő fordulóban a Manchester City otthonában fog játszani és ezzel viszonylag biztosra vehető a veresége, ez a mostani mérkőzés lehet az utolsó - reálisabbnak tűnő - esélye a továbbjutásra. Ezért várható, hogy úgy fogja kezelni ellenfelét, mint szódás a lovát. Természetesen az ukrán együttes sem maradhat adós, hiszen számára éppen az a fontos, hogy semmiképpen se szenvedjen vereséget. Adott esetben elegendő lenne számára akár a több gólos döntetlen is, de mivel nagyon rossz a gólaránya, elsősorban nem a győzelemre kell játszania, hanem arra, hogy minél több góllal nyerjen. Idegenben!

Ez a gólkényszer viszont azzal jár, hogy folyamatosan kell támadnia a vendégcsapatnak, s a nagy donyecki rohanásban bőven megfelelő lehet a hazaiak számára 2-3 pontosan befejezett ellentámadás a sok lehetőség közül, s máris nyertes lehet a tippem, azaz az egynél több hazai gól. Ez a legalább két hazai gólszerzés azért is kivitelezhetőnek tűnik, mert a Hoffenheim manapság nem arról híres, hogy ne tudna meccsenként 2-3-4 gólt szerezni.

Hazai oldalon simán és könnyedén jónak nevezhető formában vannak a csatárok. A horvát Andrej Kramaric, a brazil Joelinton, az angol Reiss Nelson, az algériai Ishak Belfodil vagy a magyar válogatott játékos Szalai Ádám számára egyaránt nem okoz túl sok problémát gólhelyzetekbe kerülni, majd értékesíteni is legalább egyet azok közül, de ha úgy alakulnak a dolgok, akkor olykor a hátvéd Pavel Kaderabek vagy a szintén védőjátékos Ermin Bicakcic vagy a középpályás Kerem Demirbay találataira is számítani lehet. No, és azzal is érdemes számolni, hogy az ukránoknál várhatóan a nemcsak hatalmas bravúrokra képes, hanem a viszonylag gyakran potyagólokat "összehozni" képes Andriy Pyatov fog állni a kapuban.

Azzal számolok, hogy az ukránoknak győzelemre kell játszaniuk és minél többet kell támadniuk, azaz nagy valószínűség szerint fognak szerezni legalább egy gólt, s így a kontrákra berendezkedett és gólérzékeny hazai együttesnek már 2 gólt kell majd szereznie a három pont otthon tartásáért. Pluszban pedig, ugyebár, ott lesz a vendégeknél egy potyagólra bármikor képes kapus.

Hoffenheim - Shakhtar Donetsk: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp