Az OTP Bank Liga 21. fordulójának legrangosabb találkozóját kétség kívül Székesfehérvárott játsszák, ahol a harmadik helyezett Fehérvár FC fogadja a pillanatnyilag hatodik Debreceni VSC alakulatát. A képlet pofon egyszerű. Hazai győzelem esetén stabilizálja a helyét a dobogón a Fehérvár csapata, míg vendégsiker estén a hajdúságiak felzárkóznak közvetlenül a dobogósok mögé. Én, a bukikkal ellentétben inkább az első verzióra hajlok és úgy gondolom, hogy egy viszonylag sima hazai győzelmet láthatunk ma a délutáni órákban.

Hosszabb idő után úgy tűnik, hogy ismét régi fényében tündökölhet a székesfehérvári labdarúgás. Ez ahhoz viszonyítva, hogy tavaly még a kiesés ellen küzdöttek jelentős előrelépést jelent. Szerintem mindez két dologra vezethető vissza, egyrészt még időben megszabadultak két olyan szakmai igazgatótól, akik hozzá nem értésük révén bőven vízre vitte volna Őket. Másrészt szisztematikusan, még a legválságosabb periódusban is kitartottak vezetőedzőjük, Bartosz Grzelak mellett. A svéd szisztematikusan beépítette a fehérváriak játékába azokat az elemeket, melyekkel ismét a sikerek útjára tudtak lépni. Ez annak tükrében, hogy kihátrált mögülük a MOL és olyan kulcsjátékosok hagyták el a süllyedni látszó hajót mint például Kodró, megsüvegelendő eredmény. Most sem gondolom, hogy a rapszodikus Debrecen komoly csatára késztetné a pályaválasztókat. Hazai pályán egyébként sem a vereségek halmozása jellemzi a fehérváriakat. Közben a csapat éles szemű játékosmegfigyelői előkukáztak a zavarosból egy Nicolas Stefanelli nevű játékost, akiről már megállapítható, hogy sok elsőosztályú játékossal szemben találkozott már a labdával.

A hazaiakéhoz hasonlóan, a vendégcsapatnak is láttam az összes idei bajnokiját. Számomra annyira nem meggyőző Dzsudzsák Balázsék játéka. Végül is egy romokban heverő UTE-t vertek, s bár a Fradi ellen hazai pályán megpróbálták a regnáló bajnokot elcsípni, nem sikerült. Meg is fogalmaztam magamban, ha az ide elfecsérelt energiát a DVTK elleni mérkőzésbe feccolták volna, akkor most két pontjukkal több lenne.

Több pontjuk szerintem ma sem lesz, mert a várakozásokkal ellentétben szerintem simán nyer a Fehérvár.

MOL Fehérvár - DVSC Debreceni: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp