Sajnos az egyiptomi, portugál és egyéb twitter értesítések hitelesnek bizonyultak a liverpooli keret állapotáról, hiszen Jürgen Klopp a kedd délutáni sajtótájékoztatón semmi jóval nem szolgáltatott a sérülésekkel kapcsolatban. Amit tudunk, hogy Trent és Szoboszlai közel áll a visszatéréshez, viszont még mindig külön edzenek és nem tudtak csatlakozni a kerethez, ez így már egyértelmű ha valami csoda folytán felépülnek nem lesznek bevethetőek kezdőként a vasárnapi ligakupa döntőben. Jota térdsérülélst szenvedett, felépülése hónapok, Jones csont sérülést szenvedett, 5 naponta készülnek róla vizsgálatok visszatérése nem ismert, Alisson izomsérüléssel szenvedik, visszatérése a március végi válogatott szünet után várható. Ami a legnagyobb probléma, hogy a két legeredményesebb csatára Kloppnak: Salah és Nunez, egyaránt izomsérüléssel bajlódnak. Állapotukat napról napra vizsgálják, de minden bizonnyal ők is kénytelenek kihagyni a liga kupa döntőt. Jelen pillanatban 13 felnőtt mezőnyjátékossal számolhat a Luton és a Chelsea elleni mérkőzésen Klopp, amiből egyik játékos Quansah, míg a másik Bradley, akik a szezon elején még szóba se jöttek, mint a felnött keret teljes értékű tagjai.

Chelsea ezzel szemben remekül készülhet a számukra idény mérkőzéseként beharangozott meccsre, hiszen ők nem hétközben pótolják az elmaradt bajnokit, hanem a későbbiekben lesz kinevezve egy dátum, ráadásul igencsak remek önbizalommal várhatják a mérkőzést, hiszen a City otthonából tudtak pontot elrabolni. Bajnokságban már nincs számukra tét, FA kupában messze még a vége, Európában nem szereplnek, így Pochettino ha idén le akar tenni valamit az asztalra, arra vasárnap lesz a legnagyobb esélye.

Pár héttel ezelőtt 4-1re nyert a Pool hazai pályán, erőt fitogtatva, nagyszerű játékkal. Na már most az akkor pályára küldött csapatból 5-en sérültek le. Ilyen keret gondokkal küzdő Liverpoolt még ez a hektikus Chelsea is meg kell tudjon lepni, nálam a kékek a mérkőzés esélyesei.

Chelsea - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp