Franciaország a világbajnoki címe után szinte kibérelte magának a következő évtizedet, mint futballnagyhatalom. Ez volt az alapvetés, hogy ilyen mély és minőségi kerettel, sorra húzzák be a világ- és Európa-bajnoki győzelmeket. A tavalyi kontinenstorna ehelyett egy óriási kudarc lett, ahogyan az idei Nemzetek Ligája is. Érdemes-e még küzdeni, esetleg szégyenszemre elengedni és visszaesni a B csoportba?

Legnehezebb kötelező

Azt mondják, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek, most a franciáknak muszáj nyerni Ausztria ellen, ugyanis, ha ez nem történik meg, akkor valószínűleg kiesnek. Szerencséjükre hazai pályán játszanak, viszont az előjelek nem túl kedvezőek. Minden csapatrészből vannak fontosabb hiányzók, így hiába a rendkívül mély keret, azért akad egy kis hiányérzetünk. 

Didier Deschamps valószínűleg egy Lloris - Pavard, Koundé, Varane, Hernández - Nkunku, Tchouaméni, Camavinga, Guendouzi - Mbappé és Griezmann/Dembélé tizeneggyel léphet pályára, ami még így is rendkívül erős, de a középpálya szűkös lehet, ahogyan a csatársor is. Giroud az, akit be tudnak hozni, ha ég a ház. Ez pedig lehet, hogy megtörténik, mert a Nemzetek Ligája meccsein volt rá példa. 

Dembélé, Nkunku és Mbappé az, akiben ott a váratlan, de Mbappénak és Dembélének is hely kell, illetve Dembélé a Barcelonában bizonyította, hiába a kiváló forma, inkább előkészítésben jeleskedik. Mbappé pedig nem Lewandowski szintű befejező, akinek a fejére varázsolod és ott a gól. Robotolós középpálya, ami idővel felőrölheti az osztrákokat, de amint haladnak előre a meccsben, úgy lehetnek egyre feszültebbek a franciák, ha nem tudnak gólt szerezni. 

Salzburg-mag

Az osztrák válogatottban volt egy erős salzburgi mag, hiszen Lainer, Sabitzer, Hinteregger, Schlager, Laimer, Lazaro és Ilsanker is szinte majd egy időben játszottak a csapatnál. Nem meglepő tehát, hogy Ausztria az elmúlt években rendre ott tudott lenni az elit mögött, összeszokott, jó csapatuk volt, mellette olyan kiemelkedő játékosokkal, mint David Alaba. Az egykori Salzburg-magból a mostani keretben viszont csak Lainer, Sabitzer és Schlager szerepel, több játékos sérüléssel bajlódik, volt, aki időközben visszavonult. 

Ez azonban már júniusban sem vetette vissza a játékosok teljesítményét, hiszen hazai pályán 1-1-et értek el nagy meglepetésre a franciák ellen. Helyzetkihasználás jól sikerült, így hiába borult fel a pálya, nem tudtak nyerni a franciák. Ettől függetlenül az osztrák keret nem kiemelkedő, tényleg csak abban bízhatnak, hogy kivédekezik a 90 percet, állják a francia rohamokat. 

Országos egyes

A nagyobb baj, hogy mindenki úgy látja, ez itt egy kötelező győzelem a franciáknak, hazai sikerben semmi érték, hazai gólokban sem. Abban talán lehet, hogy Mbappé villan, esetleg Nkunku, de akkor inkább érdemesebb kockázatot vállalni egy kicsivel bizonytalanabb tippel. Ha kikapnak otthon (esetleg döntetlen) és kiesnek majd a B csoportba, illetve a vb-n is gyengélkedik a francia válogatott, akkor év végén Deschampsnak mennie kell. 

Az Európa-bajnokság után is bőven akadt kritikusa, Zinedine Zidane már alig várja, hogy átvegye az irányítást, minden munkára nemet mond, csak a vb-siker érdekli (legalábbis így gondoljuk). Valószínűleg Deschamps próbálja majd felpörgetni a csapatot, így az első félidőre is úgy jöhetnek ki, mint akik vért ittak. Ha már ott nem sikerül előnyt szerezni, akkor megint egy küzdelmes 90 perc vár rájuk, ahol nem biztos, hogy érvényesíteni tudják a papírformát. 

  • Franciaország - Ausztria Tipp

    1. félidő: Franciaország nyer
    1.90 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org