A Bodø bajnoki címe már borítékolható, míg papírforma alapján a Molde - Rosenborg duó vetélkedhet az ezüstért. Azonban mellettük ne feledkezzünk el a Vålerengáról sem, amely együttes nagyot lépett előre a tavalyi évhez képest és szerintem reális esélyük van a dobogóra!

Jól sikerült a bevásárlás Oslóban

Évről-évre nincs arányban a Vålerenga (1.80) költségvetése és a tabellán mutatott pozíciója. A 2020-as évben azonban ez változhat, miután az elmúlt évek bajnokait (Molde és Rosenborg) belátható távolságon belül tartja a fővárosi csapat. Ráadásul a nyáron tovább erősödött a keret, ahova érkezett befejező csatárnak az izlandi Kjartansson. Anno 2015-ben 2,5 millió euró környéki összegért távozott Kínába, míg idén nyáron ingyen tért vissza a Rostovtól. Egyből a kezdőben találta magát és öt lejátszott meccs után hat találattal áll. Hiányzott egy ilyen gyilkos befejező elölről, miután a Vilhjalmsson - Stokke páros nem igazán tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket. Az izlandi ék mögött áll egyébként az egyik legkreatívabb támadó középpályás sor (Donnum - Sahraoui - Finne) és így nem csoda, hogy az utóbbi fordulókban kinyitották elől a gólcsapot. A Bodø menekült meg mostanában előlük a gól elől, ettől eltekintve viszont már 10 forduló óta mindig betalálnak. Hazai pályán most sem lehet más céljuk, mint a totális dominancia és Kjartansson kiszolgálása remek labdákkal.

A sikerek záloga egyébként Dag Fagermo is, akit a télen az Oddtól tudtak elcsábítani. A norvég mester azért hagyta ott korábbi csapatát, mivel állandóan elvitték a legjobbjait. Itt ettől kevésbé kell félnie és Kjartansson esetén láthatjuk azt is, hogy jóval nagyobb a mozgástere az átigazolási piacon. Az izlandi mellett egyébként hazatelepítették Henrik Bjørdalt is, aki 23 éves korára megjárta Svédországot, Angliát és Belgiumot is. A vándorévei ellenére igen nagy erősítésnek tűnik (2 gól + 3 gólpassz/5 meccs) az elmúlt pár forduló alapján a 23 éves norvég középpályás. A drága érkezők mellett azonban nem kellett kulcsjátékost elengednie Fagermónak: Vega a Sandefjordhoz, Israelsson a Kalmarhoz, míg Finne majd januárban csatlakozik a SönderjyskE együtteséhez. Előbbi kettő peremember volt, míg Finne marad év végéig, így a jelzés egyértelmű: kell a nemzetközi indulás jövőre!

A tudatos építkezés mintája

A Kristiansund (4.50) évek óta az egyik legkisebb büdzséből indít csapatot, azonban a kiesés réme sosem fenyegette őket, mióta visszatértek a legmagasabb osztályba. Leginkább hazai pályán voltak veszélyesek, azonban 2020-ban idegenben is kemény diónak tűnik a csapat. 2-2 vereség otthon és idegenben, amely után nem meglepő, hogy a nagy terveket szövögető Vålerengától csak három pontra vannak. A húzóembere Amahl Pellegrino, aki tavaly kegyvesztetté vált Drammenben, majd az átigazolása után megtáltosodott Kristiansundben. Egészen hihetetlen, de a tavaly nyári transzfere óta 30 meccset játszott a KBK színeiben és összesen 27 gólt szerzett! Ebből az idei évben 19-et és ezzel vezeti is a góllövő listát az Eliteserienben. Azért ez nem rossz teljesítmény annak tükrében, hogy a Bodø támadóinál jóval kevesebb lehetőséget kap a gólszerzésre és gyakran egymagának kell megoldani a nehéz szituációkat.

Vålerenga IF játékosok. Fotó: Kjetil Ree/Wikipédia

Hiányzóból kevés van a két oldalon. A hazaiaknál Oldrup Jensen játékára kevés az esély, azonban egy ideje már maródi a középpályás. Mellette Benjamin Stokke játékára se számíthat Fagermo, azonban a norvég támadó Kjartansson érkezésével csak harmadik számú opció lett, így csoda, hogy nem adták még el. A KBK-nál egyedül Diop hiányzik a középpályáról, aki most eltiltását fogja tölteni. Ennek következtében itt nem beszélhetünk olyan hiányzókról, amelyek jelentősen befolyásolhatnák az erőviszonyokat. Jelentős Vålerenga fölényt várok, amelyet a vendégek próbálnak majd a gyors támadóikra építve megkontrázni. Ideális összecsapás lehet a gólokra nézve és ezt sokkal kifizetődőbbnek gondolom most, mint egy esetleges végeredmény oddsot. A gólátlagok rendben vannak (Vålerenga 3.00, míg KBK 3.33) és az igazolások miatt a hazaiak az utóbbi időben igencsak eredményesek is. Negatívumként mindenképpen meg kell említeni, hogy az első meccsük 0-0-val ért véget Kristiansundben.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020-10-22, 19:00

Borítókép: Vålerenga IF játékosok. Fotó: Kjetil Ree/Wikipédia

1. gólszerző győztesre/helyre

90 perc játék esetén a szorzó 1/3-ával fizetnek korlátlan helyre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Vålerenga - Kristiansund BK Tipp

    over 3.0 gól/AH
    1.98 Bet365