Sorozatunk befejező részében a Premier League kerül terítékre, amely a legtöbb játékost delegálta a katari világbajnokságra. Ez valószínűleg majd meglátszik a tavaszi időszak során is, de ne szaladjunk ennyire előre!

A tanítvány túlnőtte a mesterét, avagy Guardiola - Arteta újratöltve

A Barcelona már figyeli egykori játékosát, Mikel Artetát, mondván jó tanítvány volt, hiszen az Arsenal vezeti a spanyol bajnokságot. A tékozló fiúnak így ideje hazatérni Katalóniába. Pep Guardiola sem örül feltétlenül egykori segédje sikerének, hiszen így a horribilis összegért összevásárolt Manchester City csak a második helyen kezdheti meg a szezon második felét. Minden bizonnyal a két csapat között fog eldőlni a bajnoki cím, de melyikük nyerhet? Az Arsenal öt pontos előnnyel vághat neki a folytatásnak, összességében pedig 10 játékosuk képviselteti a csapatot Katarban. 

A rossz hír az, hogy Matt Turner - Takehiro Tomiyasu duót leszámítva mindenki kezdő, így nyolc játékosát veszítette el az alapcsapatból Arteta. Ez a szezon második felében üthet vissza, hiszen keveset rotál a spanyol mester. A cserék alig kapnak szerepet, ráadásul ott az Európa-liga is, ahol szintén érdekelt a csapat. Mivel a vb-n szereplő játékosai jelentős része ott lesz az egyenes kieséses szakaszban, ezért december közepénél előbb nem valószínű, hogy rendelkezésre állnak majd, karácsonykor pedig már folytatódik tovább a bajnokság. Hasonló nehézségei lehetnek a Manchester Citynek is. 

Pep Guardiola 16 játékosa van Katarban, ami majdnem rekord, valószínűleg ettől nem igazán boldog a spanyol mester. A kezdőből mindössze Erling Haaland az, aki nem vesz részt a vb-n, viszont olyan mély rotációval dolgozik Guardiola, hogy folyamatosan változik a kezdő összetétele. Ebből voltak gondok ősszel, viszont a szezon végére ez kifizetődhet. A játékosok kevésbé lesznek fáradtak, még a kettős terhelés sem veti őket annyira vissza, mint a 12-13 fővel operáló Arsenalt. A nagyobb baj viszont az, hogy ezt valószínűleg többen is így látják, mindössze 1.53-as szorzóért lehet fogadni a City bajnoki címére, ebben nincsen érték. 

A Newcastle nagy éve lehet ez?

Komoly botrány és felhajtás alakult ki abból, hogy a Newcastle csapata új kezekbe került. A kétes háttérrel rendelkező befektetők azonban hamar élcsapatot varázsoltak a városba. A 2022/23-as szezonban már top4-ben tanyáznak, nagy szerencséjük, hogy a világbajnokság miatt csak öt kezdőjüket veszítették el. A többiek így tudnak készülni, ellentétben a többi csapattal, ahol 10-15 játékos esett ki, van, ahol szinte komplett kezdők. A kettős terhelés sem nehezíti a Newcastle dolgát, így minden adott, hogy a csapat a top4-ben végezzen, hiába alkalmaznak viszonylag szűk rotációt. 

A sztárcsapatok bukása

Antonio Conte együttese az, akik még az ősz folyamán nem morzsolódtak le teljesen, így ott vannak a 4. helyen, menedzselhető hátrányban. A Tottenham 29 pontot gyűjtött, de a vb-re 11 játékost küldött, ami a kezdő jelentős részét jelenti. Alig maradt olyan játékosa Conténak, aki ne lenne ott Katarban, így viszont nehéz dolga lesz az olasz mesternek. Masszív alapcsapatra épít, amely esetében nem feltétlenül jó, ha a játékosok többsége fáradtan érkezik a szezon legnehezebb időszakára. Emiatt 2.10-ért nincs érték abban, hogy a top4-ben végeznek, főleg azért nem, mert még a nemzetközi kupában is érdekeltek, ami köztudottan nem Conta erőssége. 

A Manchester United megszabadult a kolonctól - sajnálatos, hogy így kell hivatkoznunk Cristiano Ronaldóra, de csak hátráltatta a csapatot -, lehetséges, hogy ez egy komolyabb lökést ad nekik. Nincs ott egy mérgező személy az öltözőben, az viszont nem segíti Erik ten Hag munkáját, hogy David de Gea kivételével, kiesett a komplett kezdője a katari vb miatt. Az aktív rotációból is alig maradt valaki, szóval minden bizonnyal egy fáradt csapatot kap vissza karácsonyra a Manchester United, amely már így is 11 pontos hátrányban van a bajnoki cím szempontjából. Velük kapcsolatban elengednénk mindenféle fogadást. 

Marcus Rashford (Fotó: mooinblack/Shutterstock.com)

A Liverpool szerencsés lehet, hiszen mindössze hét játékosuk került be a katari vb-keretekbe, viszont Jürgen Klopp több szempontból is bajban van. Az érződik, hogy a játékosok egyáltalán nincsenek jó formában, ráadásul többen azért nem kerültek be, mert súlyos sérüléssel bajlódnak (esetleg gyengén teljesítettek ősszel). Ez a pihenő lehet jót tesz nekik, de így is több kezdőjük hiányzik majd a világbajnokság miatt. Mindössze 1.57-es odds van rá, hogy top4-ben végeznek úgy, hogy 7 pont a lemaradásuk a 4. helytől. Véleményünk szerint a Liverpool inkább a BL-t fogja preferálni, mintsem egy jó bajnoki szereplést, az már elúszott. 

Ahogyan a Chelsea számára is. Kinevezték az új szakvezetőt a klub pedig összeomlott. Amikor a piacon még mindig több kiváló szakember elérhető, akkor érthetetlen egy tucatedző, Graham Potter érkezése. Nem való a Chelsea élére, de kíváncsiak vagyunk rá, hogyan küzd meg azzal, hogy a csapatból 12 játékos a vb-n van, aki pedig nincs, az sérüléssel bajlódik. Ez egy olyan teher, amiből nagyon nehéz lesz kimásznia. Arra, hogy top4-ben végeznek 4.50-es szorzó van, de még a top6-ra is 1.62, ami nem a véletlen műve. Ez elsőre csábító lehet, de messzire kerüljük el őket!

  • Premier League Tipp

    Newcastle top4-ben végez

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: Fotó: RAMM Studio / Shutterstock.com