Carlos Alcaraz 047 Carlos Alcaraz (Fotó: Saolab Press/Shutterstock.com)

Alcaraz lehet az új tinédzser Grand Slam-győztes

Szabi 2022 máj 9. 12:12 Szólj hozzá!

Tenisz Masters ATP Madrid Roland Garros Grand Slam Carlos Alcaraz

Azt tudtuk, hogy Carlos Alcaraz hatalmas tehetség, de azt talán kevesebben sejtették, hogy az alig tizenkilenc éves játékos ennyire korán előretőrjön a legértékesebb célokért. Idei bravúrjaival bizonyította, hogy nincsen olyan játékos, akit nem tudna legyőzni, de azért sosem kell feledni, hogy a Grand Slameket teljesen más kanállal eszik, mint a Masterseket.

A Miami Masters kemény borításán megnyert első 1000-es kategóriájú bajnoki címe után, a spanyol ifjú a salakon is bizonyított ezen a magas szinten és Madridban is győztes lett. Ennek a sikerének különös jelentősége van, mivel egymás utáni napokon győzte le Rafael Nadalt a negyeddöntőben és Novak Djokovicot az elődöntőben. Így az egyetlen olyan játékossá vált, aki ugyanazon a salakos tornán legyőzte a két óriást. A madridi menetelését a címvédő, Alexander Zverev letarolásával tetőzte. Alcaraz tizenkét hónappal ezelőtt még messze volt a top 100-tól, de a tavaly Umagban salakon megnyerte első bajnoki címét, idén pedig sorban legjobb lett Rio De Janeiroban, Miamiban, Barcelonában és Madridban. A hatodik helyig jött fel a világranglistán, de csak idő kérdése lehet, hogy mikor jut fel a csúcsra.

Berobbanása hasonlítható a Nadaléhoz

Juan Carlos Ferrero növendékét nem véletlenül hasonlítják híres honfitársához, Rafael Nadalhoz, többek között azért is, mert Rafa után a legfiatalabb játékos, akinek két Masters-győzelme van. Emellett, több más fiatalsági rekordokat is beállított, például Rioban ő lett a legfiatalabb ATP500-as esemény bajnoka. Alcaraz kimagasló játékszínvonalát talán az tükrözi a legjobban, hogy rövid időn belül két különböző típusú borításon nyert Masterset, és ez lehet jele a folytonosságának a továbbiakban. Technikailag majdnem mindene megvan már most hozzá. Hatalmas adogatással rendelkezik, kick-szervájával gyakran a nézők mellé szórítja ki ellenfeleit. Nyújtott karral ütött tenyerese ugyancsak elrettentő, főleg ennek a fordított változata. Leolvashatatlan mozgással gyakran ejt a háló mögé labdákat a kellő pillanatokban, amely egy okos taktikai látásmódot bizonyít. Fonákjával szintén nagyon hatékony még kiszorított, nyitott álláshelyzetekből is. Mindezekhez gyors lábmunka és nagy sikerszomj társul.

Carlos Alcaraz (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

Bravúrjai nem maradtak nyomtalanul a bukmékerek világában sem, ugyanis Carlos a cikk írásának pillanatában 3.00-as oddsal a második legnagyobb esélyes az idei Roland Garros megnyerésére. Előtte csak Rafael Nadal áll 2.70-es oddsal, de megelőzi a világelsőt, Novak Djokovicot, akinek neve mellett 4.00-es odds áll. Nem kell még túlkiabálni Alcaraz sikerességét, mert a Grand Slamek sokkal keményebb kihívást jelentenek a Masterseknél, de az eddig történtek azt mutatják, hogy rangos győzelmekre is képes a közeljövőben. Nektek mi a véleményetek a férfi tenisz új csillagáról?

Fogadj Alcarazra 3.00-as oddson!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.09., 11:39.

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez és máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Carlos Alcaraz (Fotó: Saolab Press/Shutterstock.com)Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Beszélgetés: Tenisz hírek

csabax hozzászólt
2023 máj 19. 21:48
Zörög a haraszt?

Simona Halep: Two-time Grand Slam champion charged with second breach of doping rules
https://www.bbc.com/sport/tennis/65653871
Admin hozzászólt
2023 máj 17. 10:18
Admin hozzászólt
2023 máj 17. 09:32
Marozsán Fábián még nem lesz top100-ban a római torna után, de közel a cél

A 23 éves magyar teniszező szenzációs formát mutatott az olasz fővárosban rendezett ATP Masterson, ahol selejtezőből indulva a nyolcaddöntőkig jutott. Olvasd tovább

Még több Tenisz