Australian Open: Esélytelen lenne a címvédő!?

Tenisz Angelique Kerber Caroline Wozniacki Karolina Pliskova Grand Slam Australian Open

Caroline Wozniacki a tavaly Melbourneban egészítette ki pályafutása sikereinek gyűjteményét eddigi egyetlen Grand Slam-győzelmével. Egy év elteltével viszont, a bukik már csak 31.00-s szorzóval illették az ismétlés esélyét, annak ellenére, hogy a dán szőkeség a világranglista harmadik helyén áll.

Az eredmények tükre torzíthat

Wozniacki nem folytatta a 2018-s évet úgy, ahogy azt elkezdte, de nem olyan benyomással zárult idénye, hogy komoly problémák lennének játékában (mint pl. Garbine Muguruza furcsa esetében). Három tornát nyert 2018-ban, a rangos elsőt már említve volt, a második a szezon közepe táján jött Eastbourneban, majd az idény végén is szerzett egyet Pekingben. Az tény, hogy ezek között voltak jelentős visszaesései, de sem önbizalma, sem pedig játéka nem tűnt annyira megviseltnek, hogy hosszútávú károkat szenvedett volna. Minden hullámvölgyet egy tornagyőzelemmel zárt, ami annak a jele, hogy 28 éves volt világelső elegendő tapasztalatot gyűjtött össze már ahhoz, hogy összekapni tudja magát előkészületek nélkül. Habár nem mondanám a torna fő esélyesének, de az én véleményem az, hogy benne van a helye a fő pakliban.

Ha már a vártnál nagyobb oddsokról beszélünk, akkor Karolina Pliskova 15.00-s tornagyőzelmi szorzóját is megemlíteném, még akkor is ha az ausztrál hőség, elméletileg jelentősebben befolyásolhatja a cseh játékát mint például a dán játékosét. Mégis, Karolina Brisbaneben tornát nyert pár napja. Sem Pliskova, sem Wozniacki nincs a bukik első öt tornagyőzelemre esélyes játékosai között. Mondhatjuk azt, hogy Pliskova 2018-s viszonylagos eredménytelenségével rá is szolgált, de a múlt nyáron férjhez ment cseh teniszező, így most már teljesen a karrierjére összpontosíthat. Megvannak a képességei, hogy nagy sikerekre pályázzon és el is érje őket.

Mint mindig, Serena

A fő esélyes a bukik szerint Serena Williams (5.00). A 37 éves, 23-szoros Grand Slam-bajnoknak akkora mentális előnyt fejlesztett ki az évek során ellenfeleivel szemben, hogy ameddig játszani fog, addig valószínűleg esélyes marad, függetlenül attól, hogy esetleg játéka nincs az elvárt magaslaton. A 2018-s idény két utolsó Grand Slam-tornáján (a Wimbledonon és a US Openen) a döntőkben játszott, de egyúttal, pontosan ezek voltak azok, amelyek körvonalazták a legjobban Serena sebezhetőségét. Míg a Kerber ellen elveszített Wimbledon-döntő a játékformájának hiányosságát mutatta, addig a Naomi Osaka ellen elveszített US Open-döntő a pályafutására jellemző magabiztossága által oly jól eddig legyűrt kételyeinek elszabadult (és talán kétségbeesett) bizonyítéka is volt. A túl híressé vált new yorki alakítását én ennek a ténynek tulajdonítom. Máskor is voltak kirobbanásai, de ez most más volt. A 24-szoros Grand Slam-bajnok, Margaret Court rekordja egyenlítésének lehetőségét veszítette akkor el ismét, és ez nagyon fájhatott neki. Véleményem szerint, még sikerülhet neki, akár túl is haladhatja ezt, de a jelen körülmények között nem kéne fő esélyesként rá gondolni.

Új lendületet várunk Kerbertől

Angelique Kerber (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

A német játékosnak kezd szokásává válni, hogy új idényt új edzővel kezdjen. Miután a tavaly Wim Fisette segítette szakmai tanácsaival a sydney-i, majd wimbledoni győzelméhez, 2019-ben már Rainer Schuettler igazgatja pályafutását. Az igaz, hogy a tavalyi londoni sikere után még három meccset sem tudott nyerni egymás után, de igazán eredményes volt számára 2018, ezért kissé váratlan volt a változtatás stábjában. Azért már látszik egy jó irány, mert Angelique jól kezdte az évet a Hopman Kupán, ahol az ígéretes Ashleigh Bartyt, Belinda Bencicet és Garbine Muguruzát is verte. Jelenleg a világranglista 2. helyén áll és úgy látszik, hogy lerázta már magárol az év végi rozsdát. Nagyon fekszik neki a melbourne-i borítás, hiszen ezen szerezte első Grand Slam-tornagyőzelmét 2016-ban és a tavaly is csak hatalmas harc árán esett ki a verseny elődöntőjében. Tehát, jogosan van a tornagyőzelemre legesélyesebb játékosok között (9.00). Annak ellenére, hogy már 30 éves, az idő múlása még nem hagyott nyomot kiváló lábmunkáján.

Úgy folytatja Naomi ahogy abbahagyta?

21 évesen a japán játékos már az élvonal tagja és ezentúl komolyan számolni fog kelleni vele. Az erőjátéka nagy jövőt ígér, viszont a folytonosság és főleg a mentális téren még fejlődnie kell. Furcsa módon kezdte az idényt Brisbaneben mivel teljes mentális szétesést tanúsított az elveszített elődöntőjében, amit nem sokan vártak már el tőle. A saját bevallása szerint is, ez egy lecke volt számára is, hogy még nem nőtt fel teljesen. A 2018-s US Open-győzelme nem csak elismerést, hanem további elvárásokat idézett és ezeknek nem lesz könnyű megfelelni. Mindkét eddig szerzett tornagyőzelmét (Indian Wells, US Open 2018) a melbourni borításhoz hasonló játékfelületen szerezte, tehát a feltételek adottak a további sikerhez. Mégis, még mintha úgy tűnne, hogy számára túl korán érkezik az ausztrál Grand Slam-torna a US Open sikere után. Megtörténhet, hogy a nem mindennapi new yorki futamának megemésztésére több időre lesz szüksége mielőtt újra, teljes gőzzel veti be magát az oroszlánverembe. Fiatal és a hatalmas sikerének visszhangja akarata ellenére, befolyásoló tényező lehet még a közeljövőben. Emiatt gondolom azt, hogy néhány torna még lepereg mielőtt újra harcerejének teljében lesz. A bukik 10.00-s szorzóval illették tornagyőzelmi esélyét az idei Ausztrál Openen.

A világelső nem áll fényesen

A bukik negyedik esélyesére, Simona Halepra (11.00) is gyanakvóan gondolok, mivel háti sérülése elég komolynak tűnt a múlt idény végén. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a tavalyi év augusztusától még egy meccset sem nyert. Ez az eredménytelen sorozat az idén folytatódott Sydneyben is, ahol első meccsén kikapott Ashleigh Bartytól. Az a tény sem éppen segít esélyein, hogy edző nélkül vág neki a 2019-s szezonnak. Annak ellenére, hogy a tavaly a döntőbe jutott, nem kell megfeledkeznünk arról, hogy ez milyen áron történt. Hosszan tartó, hősies harcokat kellett megvívnia, amelyekre most nem gondolom még ismét képesnek. Még abban az esetben is kissé ködös lenne a helyzete ha felépülten érkezne, mivel az utóbbi évekből következtetve, nem olyan mentális felépítésű játékos, aki edzői segítség nélkül is boldogulna.

A világbajnok követel

Úgy látszott Elina Svitolina a WTA Finals bajnoki címének megszerzése után, hogy készen áll Grand Slam tornán is bizonyítani. Még ő sem a folytonosság embere, de egy sikeres futamot, mindenképpen összehozhat (12.00), mivel hatalmas önbizalommal fog a rajthoz állni.

Elina Svitolina (Fotó: viewimage / Shutterstock.com)

A bukik top 5 esélyesén kívül még van egy pár játékos, akiktől szép szereplés várható Melbourneban. Az egyik ilyen játékos, Aryna Sabalenka (12.00), aki bánhatta, hogy véget ért a 2018-s idény, mivel egyre jobb játékformát mutatott a szezon befejező részén. De jött a folytatás 2019-ben, mivel a múlt héten Shenzhenben tornát nyert, ezért jogosak tőle a nagy elvárások. Hasonló helyzetben van Kiki Bertens is (31.00), aki még a vb-re is kijutott a jó eredményeivel. Madison Keys is jelenthet veszélyt (41.00) még akkor is ha nagyon hullámzanak általában szereplései, mert a Grand Slamekre nagyjából össze szokta kapni magát az utóbbi időben. Lehet nem sokszor jut eszünkbe, de a 2017-s US Openes döntője után, a tavaly Ausztráliában negyeddöntős volt, a Roland Garroson és US Openen pedig elődöntős! Tehát, mindenképp figyelmet érdemel az amerikai. Nagy érdeklődéssel fogják várni a rajongók Daria Kasatkina szerepléseit is, hiszen a 21 éves orosz játékos folytonos eredményességével a világranglista 10. helyén fejezte be a 2018-s idényt. Bizonyára, ő sem lesz senki számára könnyű ellenfél (91.00), annak ellenére, hogy nem volt ideális számára az idénykezdés.

Fogadj az Ausztrál Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.10. (09:41).

Borítókép: Caroline Wozniacki (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

0:0 - pénzvisszafizetés

  • Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Australian Open 2019

davixxx hozzászólt
2019 jan 28. 22:02
Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Peter Crouch inkább örüljön, hogy már nem szüz..  ::) ;D ;D (Bocsi, nem tudtam kihagyni  :P )
zsivany20 hozzászólt
2019 jan 28. 16:20
igen, így gondolom :D

Hát ne haragudj meg, inkább le is zárom a témát részemről, de ha szerinted ez a tegnapi volt Djokonak élete meccse, akkor nagyon kevés meccsét láttad...  :)
Milan hozzászólt
2019 jan 28. 16:17
Az az interju meg hatalmas, sztem semmi paraszt dolog nem volt benne.

Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Kapcsolódó cikkek