A svéd Allsvenskan aktuális pontvadászata a 7. fordulónál tart, s a játéknap leginkább várt mérkőzésének a Norrköping malmöi vendégjátékát tekinthetjük, amely fogadási szempontból is komoly értékeket rejt magában! Figyelem, podcasttel fűszerezett skandináv tippajánló következik!

Malmö - Norrköping

Talán már most kijelenthető, hogy az idei bajnoki cím két legesélyesebb várományosa néz farkasszemet egymással hétfőn este! Évek óta megszokhattuk, hogy a Malmö rosszul rajtol a pontvadászatokban, így ez most sincs másképp. A klub életében bekövetkező változások ellenére - új edző, távozó kulcsemberek -, úgy tűnik ezt a rossz szokást nem sikerült kiküszöbölni. Az utóbbi évtized legsikeresebb svéd csapata ugyan nem tudhatja magáénak a legkönnyebb sorsolást - pl. túl vannak az AIK, Djurgarden rangadókon -, azonban az eltelt hat forduló alatt összekapart két siker egyelőre a 7. pozícióra elegendő. Ráadásul meglepetés-pontvesztések is beestek példának okáért az újonc Varbergs elleni hazai 2:2-es remi.

Egyelőre nem igazán találja tehát a csapat Tomasson irányítása alatt a korábbi években megszokott, eredményes offenzív játékát. Igazán nagy gólkülönbséggel eddig nem tudtak megverni senkit, és sokat elárul, hogy korábban igencsak szögletesnek mondható kék-fehér alakulat idén meccsenként átlagban 3 sarokrúgást tud felmutatni (szögletekre fogadóknak érdemes megvizsgálni a meccset)! Támadóik közül pedig egyelőre senki sem tudja átvenni a stafétabotot a távozó Rosenberg - Strandberg duó után.

A Malmövel ellentétben a vendég Norrköping álomszerű rajtot vett! Idén már több ízben foglalkozunk velük itt az SPF-en, s töretlen eredményességgel, magabiztosan, majdhogynem toronymagasan uralják a svéd élvonalat. A mindenkire veszélyes Elfsborg elleni egyetlen döntetlent leszámítva (1:1), az összes ellenfelet több gólos különbséggel győzték le, s ez az érdem akkor válik még markánsabbá, ha látjuk, hogy az AIK, Djurgarden-duót is lealázták (1:4, 3:0), A Norrköping támadósora tehát nagyon él: Haksabanovic svéd szinten klasszis teljesítményt mutat, de a 19 éves Jóhanesson is egyre inkább alapemberré növi ki magát, illetve a négy gólos Christoffer Nymanról sem szabad megfeledkeznünk.

Mindent összevetve nagyon össze van rakva ez a Norrköping. Nyíltan vállalták eddig a támadófocit, bárhol is léptek pályára, s a Jens Gustafsson által favorizált 4-3-3-as alakzat garantált lesz a Malmö stadionjában is!

Norrköpingben találjuk a fogadási értéket

Aki a fentebb felsorolt néhány gondolatot elolvasta, illetve a podcastet végighallgatta - ahol sokkal bővebben és részletesebben érvelünk a tippünk mellett -, az láthatja, hogy a bukik bizony hibásan favorizálják a Malmöt (2.37), holott sem az eredményességben, sem pedig a pályán eddig mutatott forma alapján nem igazán közelítik meg a Norrköping által letett produktumot!

Ennek következtében egyértelműen az underdogként kezelt vendégek oldalán kell keresnünk az értéket. Gustafsson alatt évek óta épülő, a csapat gerincét megtartó, s az új igazolásokkal új lendületet vevő Norrköping sokkal stabilabb, mint az újonnan kinevezett Tomasson vezetése alatt álló, idény előtt több kulcsjátékosát elvesztő, lassan formálódó, na és korosodó Malmö. Így fogadási vérmérséklettől függően a vendéggyőzelmen át (3.00), a draw no bet opción keresztül (2.10) egészen a dupla esélyig (1.53) minden lehetőségben egyaránt megtalálhatjuk az értéket. Az pedig már csak hab a tortán, hogy míg a Norrköping majd egy hetet rápihenhet a rangadóra, addig csütörtök este a Malmö a Mjällby ellen egy 120 perces extramérkőzést játszott a kupában, amelyet mindössze büntetőkkel tudott behúzni az élvonalbeli újonc ellen.

Borítókép: Anders Christiansen (Fotó: Koray Kaya / Shutterstock.com)

NHL korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 3 gólos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Malmö FF - IFK Norrköping Tipp

    DNB Norrköping
    2.10 Bet365