Négy magyar csapat, tele reményekkel az idei nemzetközi kupát illetően. Minden évet így kezdünk, azonban az esetek nagy többségében hamar csökken a szurkolók lelkesedése. A 2018-2019-es szezonban a bajnok Videoton, a kupagyőztes Újpest, illetve a Ferencváros és Honvéd kisérli meg, a már-már lehetetlennek tűnő csoportkör elérését. Mi, a sportfogadas.orgnál már nagyon várjuk a küzdelmek megkezdését, így podcast (lentebb hallgathatod) sorozatunkban is beszéltünk a magyar csapatokról. Jelen írásban a F91 Dudelange - MOL Vidi FC (Videoton) meccsel foglalkozunk részletesebben, míg hétközben jönnek a fővárosi együttesek.

Nyeretlen hazaiak

Luxemburgi bajnokként nem meglepő, hogy míg hazájukban verhetetlenek, addig a nemzetközi kupaporondon jóval kevesebb babér terem meg a csapat számára. Egészen 2012-ig kell visszamennünk, ha a legutóbbi győzelmüket keressük. Akkor a Red Bull Salzburgot verték meg nagy meglepetésre otthon és jutottak tovább a több idegenbeli gólnak köszönhetően. Azóta nyolc meccset játszottak Európában és két döntetlennel, illetve hat vereséggel zártak a Bajnokok Ligájában. Mindenesetre szembetünő, hogy Luxemburgba nem kiütni járnak a Dudelange-t. A Maribor és az APOEL minimális győzelmet aratott (0-1), míg Ludogorets és a Qarabag 1-1-es döntetlent ért el az otthonukban. Tehát egyáltalán nem lebecsülendő csapatról van szó, akik már több, a Vidihez hasonló kaliberü csapat ellen is bizonyítottak. Sajnos nem ott tartunk már, hogy a magyar bajnok diadalmenetben abszolválja a Bajnokok Ligája selejtező első körét és már a következő ellenfelet elemezhetnénk (Ludogorec vagy Crusaders). Itt bizony kemény ellenállásra lehet számítani és nem kiütéses győzelemre.

Az új név, végre csoportkör?

A Videoton, akarom mondani a MOL Vidi FC a hírekben elsősorban a név változtatása miatt szerepelt az utóbbi hetekben és nem az átigazolások, vagy a jó eredményeik miatt. Ettől függetlenül utóbbi kettőben is jól szerepelt és talán ezért kezdjünk mi is ezek elemzésével. A csapat bajnoki magja megmaradt, főleg olyan játékosok távoztak a nyáron, akik az utóbbi félévben már nem kaptak lehetőséget (Szolnoki, Suljic, Henty, Bódi), míg magyar tehetségek jöttek (Hangya, Sós, Berecz) kevésbé tehetős csapatokból. Mivel kulcsjátékosok nem mentek el a csapatból, így kijelenthetjük, hogy a gárda nem gyengült. Az más kérdés, hogy az újonnan érkezettek mekkora szerepet kapnak pár héttel a kerethez való kapcsolódásuk után. A játékra talán Sós Bencének van a legnagyobb esélye, miután a felkészülési időszakban négy gólt is lőtt, míg Hangya alig egy hetet tölthetett a csapattal az első tétmérkőzés előtt. További pozitívum, hogy végre az az edző fogja irányitani a Vidit, akivel bajnok is lett az előző szezonban. Ehhez a harmadik bajnoki címig kellett várni, miután az első kettő után edzőváltás történt (Mezeyt váltotta Paulo Sousa, majd Joan Carrillót Casoni). Ezek mindenképpen jó előjelek a csapat számára, a névváltoztatás már kevésbé. Több szurkolói csoport is bojkottal fenyegetőzött válaszul, ezzel pedig megborulhat a csapat és B-közép közti jó kapcsolat. A visszavágót Felcsúton fogják rendezni, a teltház így is garantált, más kérdés, hogy a nézőtérről milyen visszhangok fognak érkezni a vezetőség felé egy ilyen fontos meccsen.

Személy szerint visszafogott Vidit várok az első meccsen, akik a visszavágón akarják majd eldönteni a találkozót. A 2,5 undert (1.65) prognosztizálják a bukik is, ebben nincsen semmi meglepő. Emellett elég egyértelműen a magyar csapat van kikiáltva a mérkőzés esélyesének is (1.8), míg a luxemburgi drukkerek egy 1X-szel (1.87) se kereshetnek már rosszul.

A hét közepén folytatjuk a podcast sorozatot és a fővárosi csapatok bemutatását!

Borítókép: A Videoton FC csapata. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

20 000 Forint Freebet

Első fogadásod tétjét 20 000 Ft-ig visszakapod Freebet-ként a Betclic fogadóirodánál, ahol nyereményed azonnal kiveheted!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org