Négy magyar csapat, tele reményekkel az idei nemzetközi kupát illetően. Minden évet így kezdünk, azonban az esetek nagy többségében hamar csökken a szurkolók lelkesedése. A 2018-2019-es szezonban a bajnok Videoton, a kupagyőztes Újpest, illetve a Ferencváros és Honvéd kisérli meg, a már-már lehetetlennek tűnő csoportkör elérését. Mi, a sportfogadas.orgnál már nagyon várjuk a küzdelmek megkezdését, így podcast (lentebb hallgathatod) sorozatunkban is beszéltünk a magyar csapatokról. Jelen írásban a F91 Dudelange - MOL Vidi FC (Videoton) meccsel foglalkozunk részletesebben, míg hétközben jönnek a fővárosi együttesek.

Nyeretlen hazaiak

Luxemburgi bajnokként nem meglepő, hogy míg hazájukban verhetetlenek, addig a nemzetközi kupaporondon jóval kevesebb babér terem meg a csapat számára. Egészen 2012-ig kell visszamennünk, ha a legutóbbi győzelmüket keressük. Akkor a Red Bull Salzburgot verték meg nagy meglepetésre otthon és jutottak tovább a több idegenbeli gólnak köszönhetően. Azóta nyolc meccset játszottak Európában és két döntetlennel, illetve hat vereséggel zártak a Bajnokok Ligájában. Mindenesetre szembetünő, hogy Luxemburgba nem kiütni járnak a Dudelange-t. A Maribor és az APOEL minimális győzelmet aratott (0-1), míg Ludogorets és a Qarabag 1-1-es döntetlent ért el az otthonukban. Tehát egyáltalán nem lebecsülendő csapatról van szó, akik már több, a Vidihez hasonló kaliberü csapat ellen is bizonyítottak. Sajnos nem ott tartunk már, hogy a magyar bajnok diadalmenetben abszolválja a Bajnokok Ligája selejtező első körét és már a következő ellenfelet elemezhetnénk (Ludogorec vagy Crusaders). Itt bizony kemény ellenállásra lehet számítani és nem kiütéses győzelemre.

Az új név, végre csoportkör?

A Videoton, akarom mondani a MOL Vidi FC a hírekben elsősorban a név változtatása miatt szerepelt az utóbbi hetekben és nem az átigazolások, vagy a jó eredményeik miatt. Ettől függetlenül utóbbi kettőben is jól szerepelt és talán ezért kezdjünk mi is ezek elemzésével. A csapat bajnoki magja megmaradt, főleg olyan játékosok távoztak a nyáron, akik az utóbbi félévben már nem kaptak lehetőséget (Szolnoki, Suljic, Henty, Bódi), míg magyar tehetségek jöttek (Hangya, Sós, Berecz) kevésbé tehetős csapatokból. Mivel kulcsjátékosok nem mentek el a csapatból, így kijelenthetjük, hogy a gárda nem gyengült. Az más kérdés, hogy az újonnan érkezettek mekkora szerepet kapnak pár héttel a kerethez való kapcsolódásuk után. A játékra talán Sós Bencének van a legnagyobb esélye, miután a felkészülési időszakban négy gólt is lőtt, míg Hangya alig egy hetet tölthetett a csapattal az első tétmérkőzés előtt. További pozitívum, hogy végre az az edző fogja irányitani a Vidit, akivel bajnok is lett az előző szezonban. Ehhez a harmadik bajnoki címig kellett várni, miután az első kettő után edzőváltás történt (Mezeyt váltotta Paulo Sousa, majd Joan Carrillót Casoni). Ezek mindenképpen jó előjelek a csapat számára, a névváltoztatás már kevésbé. Több szurkolói csoport is bojkottal fenyegetőzött válaszul, ezzel pedig megborulhat a csapat és B-közép közti jó kapcsolat. A visszavágót Felcsúton fogják rendezni, a teltház így is garantált, más kérdés, hogy a nézőtérről milyen visszhangok fognak érkezni a vezetőség felé egy ilyen fontos meccsen.

Személy szerint visszafogott Vidit várok az első meccsen, akik a visszavágón akarják majd eldönteni a találkozót. A 2,5 undert (1.65) prognosztizálják a bukik is, ebben nincsen semmi meglepő. Emellett elég egyértelműen a magyar csapat van kikiáltva a mérkőzés esélyesének is (1.8), míg a luxemburgi drukkerek egy 1X-szel (1.87) se kereshetnek már rosszul.

A hét közepén folytatjuk a podcast sorozatot és a fővárosi csapatok bemutatását!

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org