Az utolsó tánc. Sok csapatnak tét nélküli az utolsó forduló, ám akadnak olyan együttesek is, melyeknek ez lesz a szezon legfontosabb összecsapása. Nézzük, miből élünk, jöjjön a 34. kör előzetesének első része.

Bayern - Freiburg: Búcsúzik Lahm, Alonso és Starke, de Costa és Renato Sanchez is mehet

Kilenc-gólos meccsen 5:4-re nyert a Bayern a Lipcse ellen, valószínűleg csak úgy, presztízsből. Gála volt a javából, szóval a léc elég magasra került, de illene valamit villantani az utolsó fordulóban is, hisz ez lesz a München utolsó tétmeccse a szezonban. Búcsúzik Lahm, Xabi Alonso és Starke kapus, természetesen mindannyian a kezdőben kapnak helyet.

Pletyka, mint égen a csillag! Verratti, Modric és Alexis Sanchez lehetséges érkezéséről hallani, valószínűleg egyik srác sem lenne olcsó. Douglas Costa és Renato Sanchez valószínűleg távozik, legalábbis a Bayern úgy van velük, ha legalább annyit kap értük a klub, mint amennyiért jöttek, akkor mehetnek. Fura ez, mert két fiatal, lendületes játékos, akik akár a jövőt is jelenthették volna. Rudy érkezéséről régóta tudni, talán ő lesz Lahm utódja, majd meglátjuk. Aztán a pénz a TV-s díjakból is csorog, 100 millió eurót tesz zsebre a Bayern (csak innen), magasan a legtöbbet szakítja ki a tortából természetesen, első-, és másodosztályt is tekintve.

A Bayern-Freiburg meccshez visszatérve elvileg gála lesz. Ha a Bayern idegenben felpörgött, és 5 gólt vágott a Lipcsének, akkor illene otthon is hasonlót cselekedni. A Freiburg partner lehet, mert legrosszabb esetben kikap, így sem csúszik lejjebb a 7. helynél, ami EL-selejtezőt ér (Elvileg lecsúszhat a 8. helyre, de kizárt, hogy a 3. helyért küzdő Dortmund otthon meccset veszít a Bréma ellen.) Amikor a Freuburg idegenben veszített (8-szor fordult elő a szezonban) mindig kapott min. két gólt. Nyolc meccsből hatszor legalább háromig jutott az ellenfél. Utolsó két idegenbeli meccsét simán elveszítette a Streich-csapat (Darmstadt ellenit 3-0-ra, Lipcse ellenit 4-0-ra). Ezek alapján nálam a végeredmény 5-0, de, ha gála legyen 6-1 vagy 7-1 a vége. Lahm, Alonso és Starke búcsúmeccse, nehogy má' egy snassz 2-0 legyen. (Szintén tény, Grifo a Gladbachhoz igazol a Freiburgtól, talán ő lesz majd, aki a Gladbachtól a BVB-hez távozó Dahoudot pótolja)

Lahm-Philipp-Bayern-001

Philipp Lahm. Fotó: Fingerhut/Shutterstock.com

Dortmund - Werder: Vedd le a zoknit, mert a két kezed kevés lesz

Dörzsölhetjük a tenyerünk, mert a Bréma ugyanazt hozza, mint a szezon elején. Úgy nyeli a gólt, mint kacsa a nokedlit. A Köln ellen 4-3-as zakó, a Hoffenheim ellen 5-3-as vereség. Sorminta alapján 6-3-as zakó jön. Két meccs 15 gól, hokimeccsen sem smafu, rosszabb vizilabda meccseken látunk hasonlót. Viszont Moisander visszatér a védelembe, talán ad némi tartást, de pl. a Köln ellen ő is játszott, mégis négyet nyelt a Werder. Matek alapján a Bréma győzelme esetén a Freiburgot biztosan megelőzi, hisz a Freiburg Münchenben vélhetően kikap, és a Werder gólkülönbsége akkor is jobb lesz, ha itt kap vagy 10-et. Kimondva: a Brémának az EL-induláshoz nyernie kéne, de ez kisebb csoda lenne. A BVB ugyanis a 3. hely megtartásáért küzd, ehhez pedig nyerni kell. Nem biztos, hogy igazi gála lesz, mivel a BVB-nek tétmeccs, így a kapott gólok nem férnek bele, de az 5-6 lőtt gól mellett talán egy-két brémai skúló is megfér. Az utolsó hat egymás elleni bajnokin a gólok száma 2.5 fölé ment, és ezen az említett hat bajnokin mindkét csapat lőtt meccsenként legalább egy gólt. Két legutóbbi dortmundi találkozójuk 3-2-vel ért véget, szóval kb. 5 gólt joggal várunk, de én inkább 4-1 arányban tudom elképzelni a dugókat. Alaptipp a 2.5 gól felett opció, ami 1.18-ért elég vicces. A BVB góljai 2.5 felett tipp 1.40-ért egy kombiban elfér. Ami pedig a góllövőlistát illeti, Lewandowski 30, Aubameyang 29 gólnál jár. Az utolsó körben vélhetően mindketten többször kapura küldik a ballont, de egyikük gólja sem fizet nagy szorzóval. A Lewa- és Auba-dupla is közel 2.00-es odds a bet365-ön

Mönchengladbach - Darmstadt: Mire lesz elég a hazai győzelem?

A Darmstadt múlt héten otthon 2-0-ra kikapott a Berlintől, én nem gondolnám, hogy komoly motivációval lépne pályára a vendég együttes. A motiváció egyének szintjén lehet érezhető, de ha egy-két ember akar focizni, a másik 8-9 beleszarik, annak ritkán van jó vége. Ami a Gladbachot illeti, egy közepes szezont fut, de hangyafarknyi esély így is mutatkozik az EL-indulásra. Ehhez meg kell nyerni ezt a bajnokit, és bízni abban, hogy az utolsó körben a Bréma és a Köln is veszít. Raffael 20 percet kapott a Wolfi ellen múlt héten, ebből most lehet akár 50-60 percecske is, de már Hazard és Johnson játékára is van esély. Elöl tehát ismét teljes a Gladbach, de tényleg jó kérdés, hogy mire lesz elég a hazai siker (1.33), mert az lesz, az fix.

Berlin - Leverkusen: Győzelem, és Európa Liga-főtábla a cél hazai oldalon

A Berlinnek az EL-főtáblához egy döntetlen is elég, hisz legutóbb óriási meglepetésre rengeteg idegenbeli zakó után nyerni tudott vendégségben. Ami pedig a Leverkusent illeti, hat tétmeccs óta nyeretlen, de még ennél is durvább, hogy az utolsó 14 tétmeccséből csak egyet (a full utolsó Darmstadt ellenit tudta megnyerni) Fura ezt a Leverkusen esetében leírni, de végül az a Darmstadt elleni győzelem kellett ahhoz, hogy itt az utolsó körben már ne kelljen izgulni a kiesés miatt. Ez jól jelzi, milyen mélyponton a Bayer, ott bizony nyáron nagy jövés-menés várható minden szinten. Vagy iksz, vagy hazai, ettől a Leverkusentől a Berlin aligha fog kikapni.

Omer-Toprak-Leverkusen-001

Omer Toprak jelzi, merre van előre. Talán majd jövőre... Fotó: Ververidis Vasilis/Shutterstock.com

Ingolstadt - Schalke: Jajj

Az Ingolstadt nagyot küzdött, de kiesett. Az utolsó előtti kör volt a döntő, a Freiburg elleni remi nem volt elég, hogy maradjon tét a 34. fordulóra is. Kiesett a csapat, ez van. Ugyanakkor szívem szerint én a Schalkét is leküldeném a Bundes II-be, mert amit idén mutatott, az semmi. A gelsenkircheni együttesnek jövőre nem kell nemzetközi kupameccsekkel foglalkozni. Szokása a Schalkének, hogy a DFB Kupa első körében egy ordas bundával búcsúzik még nyáron, szóval jövőre marad a bajnokság, ahol majd ennél a (valószínűleg) 10. helynél csak jobb jöhet. Ehhez viszont edzőt kell cserélni, és a játékoskeretet átalakítani, mert sok itt a bohóc. A szomorú bohóc. Egyébként, ami e meccset illeti, a két csapat stílusából, gyakran mutatott hozzáállásából a 0-0 is kalibrálható lenne, de mivel tényleg nincs nagy tét, akár adok-kapok is benne lehet. Nem tennék semmire, tényleg bármi benne van ebben a találkozóban. Ősszel a két csapat bajnokiján egy gól esett, simán benne van, hogy most sem lesz több...

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Dortmund - Bremen (Dortmund góljai 2.5 felett)
    1.40 Bet365
  • Gladbach-Darmstadt (Gladbach győzelem)
    1.33 Bet365