Kedden este a nyolcaddöntőket rendezik a Blackpoolban zajló darts World Matchplay keretein belül! A legjobb 16 talpon maradt player nyolc összecsapása közül fogadási szempontból engem személy szerint a címvédő Dimitri van den Bergh Dave Chisnall elleni mérkőzése érdekel! Lássuk, hogy miért!

Jó formában van az angol

Dave Chisnall a torna legelső mérkőzését játszotta Vincent van der Voort ellen még szombaton este! A sárga mezes angolnak nem volt egyszerű dolga a holland óriás ellen, amit mutat a viszonylag szoros befutó is (10:8). Ami viszont különösen tetszett Chizzyben, az a mentális felkészültsége, amiről rögtön a meccs első harmadában tanúbizonyságot tett, amikor van der Voort egy 129-es checkoutjára azonnal vállalt egy 161-es magas kiszállót, amivel jó időre megrogyasztotta fejben a németalföldit. Mindemellett a mérkőzés végén is ő bírta jobban cérnával, s annak ellenére, hogy voltak nála kisebb megingások, a 100 közeli átlaga (97.72), illetve a torna eddigi egyik legjobb kiszálló-pontossága (71,43% - 10/14) elég jó előjeleknek számítanak. Meglepő viszont, hogy a nagy 180 dobáló hírében álló Chisnall 18 leg alatt mindössze 4 maximális értéket vállalt, így ezen a téren kedden mindenképpen komolyabb javulást várok tőle!

Dave Chisnall szombaton este holland ellenfelet ütött ki a nyitómeccsén! (Fotó: Krispy Brown/Flickr)

Lámpalázas a belga?

Nem kis nyomás nehezedik Dimitri van den Bergh vállára, hiszen az aktuális címvédőnek most már közönség előtt kell bizonyítania, hogy a tavalyi, zártkapus diadal nem pusztán a rendhagyó körülményeknek volt köszönhető, hanem igenis képes viszonylag normál versenyközegben is felvenni a kesztyűt a PDC olyan kaliberű játékosaival, mint a rutinos, klasszis Dave Chisnall!

A fiatal belga az első körben simának mondható sikert aratott a dél-afrikai Devon Petersen ellen, ám én jó ideig szemmel láthatóan érzékeltem rajta, hogy mintha feszült lenne. Pedig az Afrikai Harcos messze nem nyújtotta azt a formát, mint amit tavaly ősszel, valamint a VB-n láthattunk tőle! Ennél fogva úgy vélem, hogy van den Bergh 10:5-ös győzelme kissé csalóka is lehet! Annyi bizonyos, hogy az igazi megmérettetés most vár rá!

Ezt benézték az irodák

Megszokott, hogy a fogadási irodák többnyire jó érzékkel lövik be az esélyeket két játékost illetően. Ám a van den Bergh - Chisnall mérkőzés kapcsán a bukikkal ellentétben teljesen máshogy, gyakorlatilag fordítva látom az esélyeket! Az oddsmesterek - kis túlzással - sima belga sikert várnak az ütközettől, holott az underdogként feltüntetett Chisnall véleményem szerint meggyőzőbben kezdett riválisánál, nem mellékesen pedig az ilyen kaliberű major-tornákon szerzett rutin, önuralom és játéktudás szintén az ő malmára hajthatja a vizet! 

Ezen okból kifolyólag gyakorlatilag a Dave Chisnall továbbjutását célzó összes fogadási opcióban egyértelműen értéket találhatunk, legyen az sima kimenetel, avagy a hendikepes piac terén! Én személy szerint igyekszem a biztosabb ösvényen haladni, ezért +2.5 hendikep határon tartom ígéretes lehetőségnek az angol sikerét, viszont nagyon meglepődnék rajta, ha Chisnall a van der Voort ellen mutatott játéka után kiesne! Nagyon tud ő menni a major-tornákon, s a világranglista 6. helyét sem a legyek hordták neki össze!

Borítókép: Sportfogadas.org

  • van den Bergh, Dimitri - Chisnall, Dave Tipp

    Chisnall +2.5 hendikep
    1.66 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org