Erre kevesen számítottak, hogy négy forduló után nem a Kobenhavn vagy a Brondby vezeti a bajnokságot. Pedig így van! A Nordsjaelland nagyon elkapta a fonalat, négy győzelemmel kezdtek, szépen és látványosan játszanak. Azonban nyomukban szorosan ott van a Brondby, míg a Kobenhavn egyelőre szenved. Most kicsit nehezebb meccs vár a listavezetőre, hiszen a Midtjylland otthonába látogatnak. A Lyngbyre pedig jó eséllyel további szenvedés várhat.

Midtjylland - Nordsjaelland

Szezon előtt nem sok esélyt adtak egy ilyen fizikális ligában, az inkább látványos támadójátékra építő Nordsjaellandnak. Nincsenek nagy robosztus és erős játékosaik, ők inkább a gyors és látványos offenzív focira rendezkedtek be. Ennek eddig négy győzelem az eredménye. Egyértelműen a legjobb formában lévő gárda, ezért sem értem a szorzókat. A másik ok, amiért szintén értetlenül állok a vendégek hatalmas oddsa miatt, az a hazaiak helyzete. A Midtjylland idén közel sem olyan meggyőző, mint ahogyan azt gondolják. Ez a szorzó főleg a hazai pályának és a csapat megszerzett presztizsének szól. A bajnokságban eléggé ingadozó a formájuk, ráadásul jövőhéten Európa Liga odavágót játszanak, amire azért kell tartalékolni. Legutóbb nagyon félválról vették a Helsingor elleni idegenbeli meccset. Azt hitték, hogy az európai kupameccs után belefér egy kis pihentetés. Vereség lett a vége.

A sokszor csak Onuachura épülő offenzív szekció csődöt mondott, ez pedig könnyedén megeshet a Nordsjaelland ellen is. Azonban ha be is találna a hazai csapat, akkor is ott van a vendégek csatársora, melyben minimum egy, de inkább 2-3 gól rejlik. Asanta bombaformában, de ide vehetném még Marcondest is. A 3-4-3-as rendszer teljesen felőrli az ellenfelek védelmét, szinte folyamatos presszió alatt a hátvédsorokat. Ezt a Midtjylland sem fogja sokáig bírni. Nem hinném, hogy hazai pályán behúzzák ezt a mérkőzést, én egy döntetlenre voksolok, de elnézve a vendégek formáját jobb a dupla esély opció.

Lyngby - Sonderjyske

Eléggé nehéz heteken van túl a Lyngby. Kiesés az Európa Ligából, zsinórban három vereség a bajnokságban, de valahol ez várható is volt. Én legalábbis gondoltam a szezon kezdetén, mert gyengült a keret, a tavalyi jó eredmény pedig egy véletlen műve. Idén helyére fog kerülni a csapat. A bajnokságban zsinórban három vereségnél tartanak, ezt pedig nagyban köszönhetik a védelem jobb oldalának. A kezdő hátvéd Brandrup sérüléssel bajlódik, így jött a padról Oliver Lund Jensen. Szerintem már mindenki átkozza ezt a pillanatot a Lyngbynél, mikor leigazolták. A srác az elmúlt meccseken olyan teljesítményt tett le az asztalra, amikre szavak sincsenek. Európa Liga selejtezőn összehozott egy büntetőt, a Brondby elleni meccsen pedig róla kaptak három gólt. Borzasztóan ügyetlen volt. A koronát azonban a legutóbbi fordulóban a már említett Nordsjaelland ellen tette fel. 1-1-es állásnál hazai pályán rácsúszott utolsó emberként Marcondes lábára, aki a Lyngby kapujára tört. Esélye sem volt a labdát eltalálni. Ki is állították azonnal.

Kaptak miatta körülbelül 5-6 gólt az elmúlt meccseken, de itt még nem ér véget a gárda szerencsétlen sorozata, ugyanis a másik oldalon a balhátvéd Lumb is kiállítatta magát. Így kvázi szélszőhátvédek nélkül kell lehoznia a meccset a Lyngbynek, ráadásul a csapatkapitány Tauber továbbra is sérült. A védelemben maradt négy ember, ebből egy nemrég épült fel. Kettő 23 éven aluli, egyiknek még első osztályú tapasztalata sincsen. Így fogadják azt a Sonderjyskét, akik nagyon jól kezdték a szezont. Ők voltak mindenki számára a sötét ló a ligában, ehhez képest negyedikek. Legutóbb a többre hivatott Aarhust mosták le a pályáról. Jakobsen nagyon elemében volt, jól bontotta meg az ellenfél védelmét, vele meggyűlik a baja a Lyngby deffenzív szekciójának. Szögletek után is nagyon veszélyesek. Egy sima vendég sikerben ennek ellenére nem látok értéket, de egy DNB-vel játszhatónak érzem a vendégeket. 

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Sonderjyske DNB
    2.10 Bet365
  • Nordsjaelland vagy döntetlen
    2.10 Bet365