Egy hete zajlik már a darts-világbajnokság, melynek hagyományokhoz híven a londoni Alexandra Palace ad otthont! Ahogy az lenni szokott, idén sem maradtunk csillaghullás nélkül, hiszen Peter Wright és Raymond van Barneveld korai kiesése mindenképpen óriási meglepetés! Csütörtök folyamán Adrian Lewis és Mensur Suljovic színpadra lépése talán a leginkább várt esemény! Előbbinek különösen észnél kell lennie, ha nem akar Wright vagy Barney sorsára jutni!

Délutáni etap

Talán a csütörtöki nap leggyengébb párosítását tartogatja számunkra a délutáni nyitómeccs. Ezen Jermaine Wattimena kezdi meg szereplését az első körben óriási szerencsével továbbjutó Michael Barnarddal (2.75) szemben! Az angol a nyitó fordulóban a portugál José de Sousát búcsúztatta 3:2-es eredménnyel, viszont aki látta a meccset, az talán úgy gondolta, hogy a luzitán player érdemelte volna meg inkább a továbbjutást. Barnard 2:0-lás szettelőnyt szórakozott el majdnem. Egyedüli szerencséje az ellenfél gyatra kiszállózása volt. Most a nevesebb Wattimena vár rá, aki ugyan nem a legfélelmetesebb játékos, viszont a portugálnál már mindenképpen komolyabb szintet képvisel. Bár a hollandnak az ősz felettébb gyengére sikerült. A kiemelt televíziós tornákon rendre az első körben kiesett, ráadásul méretes zakók is becsúsztak pl. Wright, vagy Ryan Joyce ellen. Azért Barnardnál jóval erősebb ellenfelekkel hozta össze őt a sors. Adott tehát két igencsak rossz periódusban lévő player, akik valószínűsíthetően nehezen fognak bírni egymással. Ezért is meglepő, hogy a bukik egész jó szorzót kínálnak a 3.5 leg-overre (1.40). Meglepne, ha valamelyik lesimázná a másikat. Egyébiránt a mérkőzésen Wattimena sikert várunk (1.44)!

A nap első felében feltűnik a korábbi negyeddöntős Alan Norris (2.37), akinek az ír Steve Lennonon keresztül vezethet az útja a 32 közé. Norris idei éve rendkívül gyengére sikeredett, s nagyobb tornákon fel sem tűnt. Óriási kérdés, hogy milyen formában érkezett a világbajnokságra, viszont Lennonnal érdemes vigyáznia! Az ír gyakorlatilag végigversenyezte az őszt, több tévés tornára is kijutott, sőt november végén a Players Championshipen is a negyeddöntőig menetelt, ahol van Gerwen tudta megállítani. Jó formája úgy tűnik kitart a vb-n is, hiszen az első körben magabiztosan verte James Baileyt (3:0). Nem csoda tehát a bukik a kevésbé neves, ám utóbbi időben minőségibb dartsot képviselő Lennont favorizálják, ahogy mi is (1.57).

Mindenki Peter Griffenje, azaz Stephen Bunting (1.53) komoly ellenféllel találkozik a 64 között. Luke Humphries (2.50) ugyan élete első világbajnokságán szerepel, ám az idei éve nagyon azt mutatja az ifjú angolról, hogy van benne kurázsi. Gyakorlatilag 2017-ben tűnt fel a PDC mezőnyében, s évről évre látványosan fejlődik! Buntinggal még nem mérte össze erejét, ám a korábbi BDO-világbajnok felkötheti nadrágszíjat, hiszen Humphries az első körben letarolta Adam Huntot (3:0) 97.58-as átlagot hozva, megspékelve 5 db 180-nal! Ebben a meccsben akár benne is lehet a komolyabb meglepetés, s mindenképpen az underdogként beállított Humphries oldalán keresnénk az értéket, mondjuk egy +1.5-ös hendikep opcióval (1.66).

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Este jönnek az ászok

Óriási talány lesz Adrian Lewis szereplése fiatal honfitársa, Ted Evettsszel szemben. Jackpot az elmúlt bő másfél, két évben árnyéka korábbi önmagának. Görcsössé vált az egykori kétszeres világbajnok, s messze nem tudja azt a színvonalat hozni, amit 2016 végéig megszokhattunk tőle. Ki ne emlékezne rá, hogy a tavalyi világbajnokságon is rögtön a 64 között kiesett Kevin Münch ellen, illetve az idei évben is volt néhány kiábrándító performansza. Úgy tűnik, hogy a bukik pusztán a nevéért elég alacsony szorzót kínálnak győzelmére (1.20), holott véleményünk szerint lehetne ez magasabb is. Evetts (4.33) ugyanis az első körben magabiztos győzelmet aratott Simon Stevenson ellen (3:0). 92.97-es átlagot hozott, ami akár a mostani Lewis ellen bele is férhet, amennyiben Jackpot ismét görcsössé válik. Egyértelműen az esélytelenek nyugalma Evetts oldalán van, amit ezen a világbajnokságon pár underdog már kellőképpen meglovagolt, lásd Alcinas vagy Labanauskas esetét. +2.5-ös hendiképjére pedig korrekt szorzót kapunk (1.44). Egy szettet simán elcsenhet Lewistól, de akár többet is!

Adrian Lewis. Fotó: Dartsnieuws.com/Flickr

Nap végén pedig jön az osztrákok ásza, Mensur Suljovic (1.16). A világranglista ötödik játékos akár még titkos favoritja is lehet a világbajnokságnak. Bár ezeken a tornákon eddig még igazán nagyot nem sikerült villantania, de több alkalommal is elérte a nyolcaddöntő mezőnyét (2011, 2016, 2018). A mostani menetelést Ryan Searle (5.00) ellen kezdi meg, aki szolídabb játékkal, de könnyedén győzte le a nyitókörben Stephen Burtont (3:0). Igazából ismerve Suljovic alázatát, és koncentráltságát, nem igazán tudjuk elképzelni, hogy az osztrák idejekorán elvérezne. Bár ősszel a teljesítményében akadt egy-két kisiklás, azért a Grand Slamen és a World Grand Prixen elért elődöntők mutatják, hogy bizony klasszis player. Győzelme számunkra nem kérdéses, pusztán a nagy talány, hogy mennyi lesz közte? Óvatosabbaknak a -1.5-ös hendikep sikert javasoljuk (1.40), bátrabbaknak pedig a 3:0-lás pontos végeredmény is bekockáztatható (2.25).

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 12. 18. 14:15 CET

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • J. Wattimena - M. Barnard (Wattimena nyer)
    1.44 Bet365