A Real Madridnál egyre inkább érződik a sérültek távolléte. Jönnek a vereségek, ráadásul most Görögországba, az Olympiakosz Pireusz otthonába látogatnak. A görögök az egyik legjobb csapat idén, szóval nem lesz egyszerű dolga a spanyoloknak. Ezen kívül még lesz egy Barca - Fenerbahce mérkőzés, szóval izgalmas  péntekre van kilátás. 

Olympiakosz Pireusz - Real Madrid

Hiába hagyta ki a szezon első két hónapját Vassilis Spanoulis, a pireuszi csapat eddig nagyon jól állta a sarat. Kiváló csapatjátékról és védekezésről tettek tanúbizonyságot hétről-hétre, és már a második helyen állnak az Euroligában, csak a CSZKA előzi meg őket. Ők tehát jól viselik legjobbjuk hiányát, viszont a Madridot komolyan sújtják a sérülések. Sergio Llull kiesése után még a maródiak listájára került Kuzmic, Ayon és Randolph is. Előbbi kettő rehabilitációja a műtétek után november végén kezdődött meg, így a visszatérésükre várni kell. Randolph sem játszhat, Luka Doncictól tehát továbbra is extra teljesítmény kell, ha nyerni akarnak a spanyolok. Pablo Laso nehéz helyzetben van, a játékosai nem igazán pörögnek. A szlovén irányító mellé fel kéne nőnie Rudy Fernandeznek és Felipe Reyesnek, de ez nem mindig valósul meg. Legutóbb a Crvena Zvezda elleni hazai találkozót is elszórakozták. Csak a meccs végén kapcsoltak, de addigra már késő volt. Az Olympiakosz ellen ez nem engedhető meg, mivel a görögök nagyon jól védekeznek. Doncicnak túl sok szabad területe nem lesz, így sokszor kell majd extra dobást vállalnia.

Luka Doncic 004

Luka Doncic. Fotó: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Nagy kérdés, hogy ilyen előjelek után mire mennek majd a spanyolok idegenben. A hazaiaknál visszatért Spanoulis, így pedig még inkább biztossá válik a görög siker (1.65). Az ő rutinja hatalmas lökést adhat a Pireusznak, Doncicnak pedig most már nem csak a támadásban kell aktivizálnia magát, hanem védekezésben is. A múlt és a jelen nagy sztárja a jövő (sőt, már a jelen) vélhetően legjobbja ellen. Spanoulis visszatérésével javulhat az Olympiakosz támadójátéka, ezért több pontra is számíthatunk tőlük, talán a győzelmükön kívül ebben lehet komoly érték (80,5 pont felett: 1.87). A vendégek védekezése közel sem olyan stabil, sziporkázhatnak a hazaiak. 

Barcelona - Fenerbahce

Az elmúlt időszakot tekintve a bajnokságban megkezdte a felzárkózást Sito Alonso csapata, a Barcelona. A katalánok verték a legnagyobb riválisokat (Real Madrid és Valencia), ugyanakkor jött a CSZKA elleni múltheti Euroliga derbi, ahol belefutottak egy vereségbe. Moszkvában nem szégyen kikapni, a Palau Blaugranában pedig javíthatnak a Fener ellen. Nem lesz egyszerű dolguk, mert a törökök idén is nagyon erősek. A nyári távozókat jól pótolták, Obradovic megint minőségi csapatot rakott össze. A védekezésük már a pireuszi szintet karcolja, míg támadó oldalon Vesely, Datome vagy Wanamaker garancia a ponterős játékra. A hazaiak csak egy nagyon fegyelmezett játékkal tudják megszorítani őket, de látható volt a CSZKA ellen is, hogy erre nem képesek egy teljes mérkőzésen át. A törökök bezzeg nyertek Moszkvában, így az 1.91-es vendég szorzóban bőven lehet fantázia. Wanamaker és Sloukas jól mozgatja a csapatot, amivel teljesen megkavarhatják a katalánok védelmét. Hanga Ádámtól extra védekezés kell, de fel kell nőnie hozzá a többieknek is, mert egymaga kevés lesz a sikerhez. 

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org