Euroliga: Pénteki pörgés

Nagy Bence
2018 okt 11. 14:45
Szólj hozzá!

Kosárlabda fenerbahce Euroliga Olympiakos

A Fenerbahce csapatára kötelező siker vár az újonc Gran Canaria ellen. Az Olympiakos Pireusz Oroszországban próbálna nyerni, de ehhez lesz egy-két szava Shvedéknek is. 

Khimki Moszkva - Olympiakos Pireusz

Tavaly a Khimki Moszkva áttört egy gátat és eljutott a legjobb nyolcig az Euroligában. Alexey Shved remekelt a szezon során, de túlságosan is rá építették a csapatot és nagyon egypólusúvá vált az orosz alakulat. A vezetőség igyekezett mélyíteni a kereten, ennek érdekében érkezett Dee Bost és Tony Crocker periméterre, velük könnyebb lesz rotálnia a keretet Bartzokas mesternek. A támadások középpontjában viszont továbbra is Shved áll majd. Rajta áll vagy bukik az offenzív játék. Palánk alatt besegít majd neki Gill és Thomas, akik jó párost alkottak a 2017-18-as szezon során is. 

Alexey Shved. Fotó: Pavel Shchegolev/Shutterstock.com

Moszkvában nem egyszerű nyerni, erre készülne a Pireusz. Elmúlt két alkalommal komoly zakóba futottak bele a görögök. A közvetlen 3-4 elit csapat után minden évben ott van az Olympiakos Pireusz is, mint titkos esélyes. Rutinos rókák alkotják a keret magját, ráadásul most már az egykori Euroliga és tavalyi EuroCup-győztes edző, David Blatt irányítja őket. Mantzaris, Printezis és Spanoulis mellett Papanikolaou is kisebb megszakításokkal évek óta a keret tagja, összeszokottságra nem lehet panasz.

Sikerült mélyíteni a csapaton, Vezenkov, Williams-Goss és Timma érkezése jót tehet nekik. A felkészülés csalóka lehet, mert a görögöknek jól sikerült, míg az oroszoknak kevésbé, de a bajnoki meccseiken épphogy a Khimki remekelt, míg a Pireusz szenvedett. Ha beindul a hazai tűzerő és Gill is képes a palánk alatt dominálni, akkor hiába a vendégek rutinja, hazai siker születhet (1.65).

Fenerbahce - Gran Canaria

A törökökkel már foglalkoztunk bővebben, így most a spanyolokra térnénk ki, akik most szerepelnek először a legrangosabb európai kupasorozatban. Ez lesz tehát a tanulóévük és pont az egyik favorittal kezdenek. Az EuroCupban pallérozódtak az elmúlt szezonokban, ez komoly ugrás lesz majd a játékoskeretnek. A Barcelona elleni bajnoki nyitány világított rá, hogy mekkora hátrányban is vannak az Euroliga csapatokkal szemben. Marcus Eriksson még nem épült fel teljesen a sérüléséből, így nincsen igazi vezére és scorere a spanyoloknak.

Kim Tillie ugyan megjárta már párszor az Euroligát (Baskonia és Olympiakos), de utóbbi két évében már csak csereként számítottak rá. Nagy kérdés lesz az is, hogy Salva Maldonado csapata hogyan viseli az ilyen jellegű kettős terhelést. Erikssont nincsen aki pótolja a pontok tekintetében, emiatt könnyedén előfordulhat egy magabiztos hazai siker (-10,5 pont: 1.78). 

Borítókép: Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár Euroliga 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 19. 12:31
Euroliga: Folytatódik tovább a csoda?

Mire megy Shane Larkin az oroszokkal szemben? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 17. 10:18
Euroliga: Az igazság pillanata

Egy török döntős már biztosan lesz, de vajon sikerül-e a címvédés a spanyol sztárcsapatnak? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 25. 10:27
Euroliga: Ennél jóval több kell!

A Barcelona a kiesés szélére sodródott, győzniük kell hazai pályán! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek