Gyűlnek a sztárok a Laver Kupára!

Gyerko Szabolcs
2018 szept 19. 09:38
Szólj hozzá!

Tenisz Novak Djokovic Roger Federer Laver Kupa Rod Laver

A Világválogatott Chicagóban vágna vissza Európa válogatottjának.

Immár másodjára kerül megrendezésre az ausztrál Rod Laver tiszteletére elnevezett torna, amelyen a világ legjobbjai vesznek részt a férfi teniszvilágból. A tavaly Prága adott otthont a versenynek, az idén pedig Európából az Amerikai Egyesült Államokba költözik a verseny. A chicagoi United Center, a híres Chicago Bulls kosárlabdacsapatának régi otthona lesz az idei összecsapásoknak helyszíne szeptember 21. és 23. között. A három nap alatt összesen 12 meccs fog lezajlani a Világválogatott és Európa csapatai között, amelyből kilenc egyéni és három páros összecsapás lesz. Roger Federernek különösen szívügye ez a torna, megalkotói között ott van a svájci géniusz management cége is. Ugyanúgy mint a tavaly, a két válogatottat ugyanazok a csapatkapitányok fogják vezetni, John McEnroe a Világválogatott csapatát, Björn Borg pedig Európa csapatát.

A tavalyi sikerre építve

Az európaiak Prágában legyőzték McEnroe csapatát egy kimondottan látványos és szórakoztató találkozó után, aminek minden bizonnyal Roger Federer és Rafael Nadal egy csapatban való szereplése volt a fénypontja. Összejött az évek óta várva várt Fedal páros is amely lehetőséget adott a rajongóknak, hogy a két világsztárt egy páros meccs alkalmával a háló ugyanazon oldalán lássák.

Az idén nem lesz alkalmunk az említett két játékost egy csapatban látni a Laver Kupán, viszont lesz más csemege a rajongók számára, hiszen Federer mellé nem más, mint Novak Djokovic társul az idén. Hasonlóan a tavalyi helyzethez, a svájci játékos még sohasem játszott Djokovical egy csapatban, így nagyon várt pillanata a tornának egy Fedovic páros.

Az európai csapat tavalyi győzelme nem volt meglepő, hiszen a keretük papíron sokkal erősebbnek látszott mint a Világválogatotté és ez a helyzetkép az idei versenyre is illik. Az idén Európa csapata Roger Federerel, Novak Djokovical, Alexander Zverevel, Grigor Dimitroval, David Goffinal és Kyle Edmundal indul. Cserejátékosuk pedig Jeremy Chardy. A Világválogatott játékosai Kevin Anderson, John Isner, Diego Schwartzman, Jack Sock, Nick Kyrgios és Frances Tiafoe, aki Juan Martin Del Potrót helyetesíti. Cserejátékosuk Nicolas Jarry. A felajánlott szorzók tükrözik is az Európa csapat erőfölényét papíron, hiszen sikerük 1.28-s szorzót ér, míg a Világ csapaté 3.70.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Nick Kyrgiostól bármi elképzelhető, ő szereti a nagy reflektorfényes alkalmakat, Frances Tiafoe pedig nagyon ígéretes játékos. John Isnert mindig nehéz legyőzni a kemény borításon, szóval nem lesz ez csak formalitás. Habár az európaiaktól Dimitrov, Goffin és Edmund nincsenek ugyanazon a szinten mint Federer, Djokovic vagy Zverev, mégis a szorzók által sugallt végkimenet a valószínűbb. Ettől függetlenül, az Európa csapata, mint említve volt, nem áll könnyű feladat előtt. Például, a páros meccseken a Világ csapat kiegyensúlyozottabb felállásokkal tud kezdeni. Mindenesetre, a jókedv és a látványosság ismét biztosított. Rod Laver, minden idők egyik legjobb teniszezője, aki két naptári évben (1962, 1969-ben) nyerte meg mind a négy Grand Slamet, büszke lehet, hogy egy ilyen torna viseli nevét.

Rod Laver (Fotó: AlexanderZam / Shutterstock.com)

Jövőre a torna visszatér Európában. 2019-ben Svájcban, a genfi Palexpoban fog a két csapat újra találkozni. Képzeletben el lehet játszadozni a gondolattal, hogy milyen lenne, a Big Four-t (Federer, Nadal, Djokovic, Murray) egy csapatban látni. Persze, Stanislas Wawrinkának is közöttük lenne a helye. Amíg ez az álom teljesül, addig élvezzük a valóság által nyújtott showt, mert nem lehet panaszra okunk.

  Fogadj és nézd élőben!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.09.19. (08:32)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI -9.00 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek