LaLiga: Baszk derbi péntek estére

Nagy Bence
2019 aug 27. 21:44
Szólj hozzá!

Foci athletic bilbao Real Sociedad LaLiga

Az emberekben az él a baszk rangadóról, hogy durvaság, érzelmekben dús mérkőzés. Előbbi ellen próbál tenni a Bilbao edzője, Gaitzka Garitano. Sikerrel jár?

Athletic Bilbao - Real Sociedad

Jól rajtolt a két klub, egyaránt négy-négy ponttal állnak két forduló után. Nehéz lenne különbséget tenni, melyiküknek volt nehezebb a sorsolása, de egymás ellen eldönthetik, melyikük van jobb formában. Inaki Williams az Athletic Bilbao játékosa nyilatkozott a héten, aki azt mondta, ez nem csak egy sima derbi. Ebben igaza is van, két klub feszült mérkőzéseket szokott egymással játszani. A baszk médiában naponta jellenek meg a hírek, mi várható a mérkőzésen, ki bajlódik sérüléssel, ki az esélyes. 

Az elmúlt két évben akadt olyan egymás elleni bajnokijuk, ahol 10-10 büntetőlapot osztottak ki, köztük egy pirosat. Legutóbbi mérkőzésük ilyen szempontból "csendesre" sikeredett, de az irodákat ez nem befolyásolta. A határ a büntető lapoknál 6,5 (over: 1.72): nem jó, de nem is tragikus. Érdemesebb viszont egy underen elgondolkozni, mert a két klub önmagához képest eléggé konszolidáltan kezdte a szezont ilyen téren. 

Inaki Williams (Fotó: Edu del Fresno / Shutterstock.com)

Sérülések terén mindössze Óscar De Marcos kihagyásáról kell beszámolni. Ez a hazaiak taktikáját annyira nem veszélyezteti, mely elsősorban a szilárd védekezésükre épül. Gaizga Garitano tavaly decemberben érkezett a klubhoz, azóta igyekszik rendbe tenni a taktikát, masszív alapokra helyezni a védekezést. Érkezése óta nem kapott ki a Bilbao a San Mamésben, mindössze kétszer kaptak egy gólnál többet. Visszaszorította a durva szabálytalanságokat is, talán ennek köszönhető, hogy a februári baszk derbin nem volt sok sárga lap. 

Mire számíthatunk? Fegyelmezett hazaiakra, akik elsősorban kontrákra építenek, illetve a csereként beálló Aduriz váratlan húzásaira. Tippelés szempontjából a fogadáskészítőt használtuk, ahol két opcióra esett a választásunk: dupla esély és büntető lapok. Előbbi esetében Athletic Bilbao vagy döntetlen, utóbbinál pedig, hogy 7 büntető lap alatt maradnak a találkozón. Mindkettő vállalhatónak tűnik, Garitano nem hagyja majd, hogy a játékosai fejjel menjenek a falnak. 

Borítókép: Mikel Oyarzabal. Fotó: CapturaSport / Shutterstock.com

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Fogadáskészítő: Bilbao vagy döntetlen + 7 büntető lapnál kevesebb
    2.50 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -17.44 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Ma, 10:47
LaLiga: Nem könnyű kötelező

Szerdán nagyot mentett hazai pályán Diego Simeone csapata a Juventus ellen. Szombaton a Celta Vigo látogat hozzájuk. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 11. 17:28
LaLiga:

Eddig 100%-os az Atlético Madrid, de az Anoetában a legjobb klubok is megszenvednek! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 11. 11:25
LaLiga: Most kell lecsapni rájuk!

A Valencia májusi kupadöntő után újból kellemetlen perceket okozna a Barcelona számára. Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek