LaLiga: Baszk derbi péntek estére

Nagy Bence
2019 aug 27. 21:44
Szólj hozzá!

Foci athletic bilbao Real Sociedad LaLiga

Az emberekben az él a baszk rangadóról, hogy durvaság, érzelmekben dús mérkőzés. Előbbi ellen próbál tenni a Bilbao edzője, Gaitzka Garitano. Sikerrel jár?

Athletic Bilbao - Real Sociedad

Jól rajtolt a két klub, egyaránt négy-négy ponttal állnak két forduló után. Nehéz lenne különbséget tenni, melyiküknek volt nehezebb a sorsolása, de egymás ellen eldönthetik, melyikük van jobb formában. Inaki Williams az Athletic Bilbao játékosa nyilatkozott a héten, aki azt mondta, ez nem csak egy sima derbi. Ebben igaza is van, két klub feszült mérkőzéseket szokott egymással játszani. A baszk médiában naponta jellenek meg a hírek, mi várható a mérkőzésen, ki bajlódik sérüléssel, ki az esélyes. 

Az elmúlt két évben akadt olyan egymás elleni bajnokijuk, ahol 10-10 büntetőlapot osztottak ki, köztük egy pirosat. Legutóbbi mérkőzésük ilyen szempontból "csendesre" sikeredett, de az irodákat ez nem befolyásolta. A határ a büntető lapoknál 6,5 (over: 1.72): nem jó, de nem is tragikus. Érdemesebb viszont egy underen elgondolkozni, mert a két klub önmagához képest eléggé konszolidáltan kezdte a szezont ilyen téren. 

Inaki Williams (Fotó: Edu del Fresno / Shutterstock.com)

Sérülések terén mindössze Óscar De Marcos kihagyásáról kell beszámolni. Ez a hazaiak taktikáját annyira nem veszélyezteti, mely elsősorban a szilárd védekezésükre épül. Gaizga Garitano tavaly decemberben érkezett a klubhoz, azóta igyekszik rendbe tenni a taktikát, masszív alapokra helyezni a védekezést. Érkezése óta nem kapott ki a Bilbao a San Mamésben, mindössze kétszer kaptak egy gólnál többet. Visszaszorította a durva szabálytalanságokat is, talán ennek köszönhető, hogy a februári baszk derbin nem volt sok sárga lap. 

Mire számíthatunk? Fegyelmezett hazaiakra, akik elsősorban kontrákra építenek, illetve a csereként beálló Aduriz váratlan húzásaira. Tippelés szempontjából a fogadáskészítőt használtuk, ahol két opcióra esett a választásunk: dupla esély és büntető lapok. Előbbi esetében Athletic Bilbao vagy döntetlen, utóbbinál pedig, hogy 7 büntető lap alatt maradnak a találkozón. Mindkettő vállalhatónak tűnik, Garitano nem hagyja majd, hogy a játékosai fejjel menjenek a falnak. 

Borítókép: Mikel Oyarzabal. Fotó: CapturaSport / Shutterstock.com

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Fogadáskészítő: Bilbao vagy döntetlen + 7 büntető lapnál kevesebb
    2.50 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 26.32 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2019/20

Pozzato hozzászólt
Ma, 11:34
Egy biztos, Real Madrid ellen legalább van egy góllövő, mert tavaly az ő góljával lepte meg a Leganes a madridiakat.  ;D
Röhejes volt amúgy az a bemutatás, eléggé elszúrta, innen lenne szép felállni.  ;D
Theo Hernandez is hasonlóan kezdte a Realba, napokig röhögtek rajta, aztán egész ügyes dolgokat művel mostanság a Milanban.
https://www.youtube.com/watch?
SPF Admin hozzászólt
Ma, 9:20
Ha rúg 10 gólt, akkor mindegy hogy tud-e dekázgatni vagy sem. Mondjuk az érdekes kérdés, hogy miért trükközget, ha nem tud lámpalázasan. Mert ugye nyilván csinált már rainbowt, különben meg sem próbálta volna.

Egyébként az ilyen bemutatások olyanok, mint mikor új fóka érkezik az állatkertbe :D
TiB hozzászólt
Ma, 6:15
Megnyugodhatnak a Barca fanok, hisz megérkezett az új labdazsonglőrjük..  ::) ;D ;D ;D

https://twitter.com/ESPNFC/status/1230858505474670594

Ha rúg 10 gólt, akkor mindegy hogy tud-e dekázgatni vag

Kapcsolódó cikkek