Törökországban az élet nem áll meg karácsonykor, labdarúgó bajnokik mellett a kosárlabda liga is üzemel. Mindkét esetben a Fenerbahce csapatát vettük górcső alá, de ellentétes előjellel. 

2022 dec 26. 17:00
Tipp: Fenerbahce 77,5 pont felett + Anadolu 76,5 pont felett
Bet365
1.66

Parázs karácsonyi derbi Isztambulban

Október és november folyamán szinte folyamatosan a Fenerbahcére fogadtunk, hiszen a görög sztáredzővel, Dimitrios Itoudisszal szárnyalt a csapat. Joggal tekintették őket Európa legjobb formában lévő klubjának, megállíthatatlanok voltak, nem volt gyenge pontja a gárdának. December elején aztán jött egy rangadó, amely mérvadó volt: a Real Madrid látogatott hozzájuk, végül a királyi gárda magabiztos fölénnyel verte őket. Calathest levették a pályáról, pocsékul dobtak a törkökök, míg a spanyolok kiemelkedő teljesíményt hoztak, lehetett volna nagyobb különbségű is a győzelem. 

Mi történt november végén, hogy így megváltozott minden? A Fenerbahce keretéből két hét leforgása alatt kiesett három kezdő: Wilbekin, Pierre és Motley. Közülük előbbi kettő már visszatért a Partizan ellen a legutóbbi meccsen, de még ez is kevés volt egy sikerre. Nem voltak még ők sem olyan formában, hogy győzelemhez segítsék a csapatot. Motley nem volt bevethető, így újból kikapott a Fenerbahce, akik még a pocsék decemberük ellenére is vezetik az alapszakaszt az Euroligában. Az Anadolu elleni rangadón viszont ennél jóval több kell majd tőlük. 

Nem remekel az Efes sem

Az Anadolu Efes idén nagyon felemás teljesítményt nyújt. Shane Larkin folyamatosan sérüléssel bajlódik, Vasilije Micic árnyéka önmagának, mindössze Will Clyburn hoz extra teljesítményt, de ez önmagában kevés a tartós sikerekhez. Vannak fellángolások, de ezek nem tartanak sokáig. Ezért is lesz különösen érdekes az ünnepi török rangadó, hiszen a Fenerbahce pár hét alatt szétesett, míg az Anadolu idén árnyéka önmagának. Kis túlzással, de két vergődő csapat mérkőzése lesz ez. 

Itt tényleg az adott napi forma dönthet, az segítheti a Fenerbahce csapatát, hogy több játékos is visszatért a sérüléséből, de ez még nem jelenti önmagában azt, hogy biztosan nyernek. A szorzó ugyan kecsegtető rájuk, de Calathes formaingadozása aggasztó a hazaiak oldalán. Hiába a rossz forma, hiába a zsinórban elszenvedett vereségek, mi mégis kitartunk mellettük, viszont csak a dobott pontok terén. A Fenerbahce azért teljes csapattal rendre megdobja hazai pályán a 78-80 pontot, míg az Anadolu idegenben a 75-öt. 

  • Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes tipp

    Fenerbahce 77,5 pont felett + Anadolu 76,5 pont felett
    Bet365
    1.66

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: gladder/Shutterstock