Lehet-e az utolsó fordulóban valami hatalmas szorzót szakítani az EL-ben? A franciáknak éppenséggel jól jönne egy vereség. 

Kisakkozták

Hetekkel ezelőtt már boncolgattuk a kérdést, miszerint a Laziónak vagy a Marseille-nek áll érdekében az Európa-liga továbbjutás? Mi akkor az olaszok mellett tettük le a voksunkat, mert logikusnak tűnt, hogy míg a franciák a BL-ért küzdenek a bajnokságban, addig Sarriéknak elúszott a top4 a Serie A-ban, így maradt a nemzetközi kupa. Végül ez a forgatókönyv megvalósult, Lazio jutott tovább, míg az OM-nek marad a Konferencia Liga, vagy a nemzetközi kupa nélküli tavasz. 

Az olaszok jelenleg két pont hátrányban vannak a törökökkel szemben, akikkel a csoport első helyért vívhatják a küzdelmet. Azért is fontos ez, mert a győztesek egy körrel később csatlakoznak az egyenes kieséses szakaszhoz. Nem mindegy, hogy tavasszal plusz két mérkőzést kell játszani vagy pihenhetnek a játékosok. Önmagában én a Lazio győzelemben (1.67) nem látok komoly értéket. 

Abban annál inkább, hogy a mérkőzésen elharapódzik az agresszió, alapjáraton is heves csapat a Galatasaray (EL-ben is az élmezőnyben vannak), de a Laziónak sem kell a szomszédba mennie pár büntető lapért (törökök 14, míg az olasz 12 sárga lapot kaptak 5 meccsen). Az sem lenne meglepetés, ha kiállítás történne, de úgy gondolom, ha kedvező a határ (3,5 vagy 4,5 büntető lap), akkor egy overt érdemes behúzni a büntető lapokra (szorzók később lesznek). 

Okosan kell megoldani

Két különleges csapat küzdhet meg a Konferencia Ligát érő harmadik helyért a csoportban. A Lokomotiv Moszkváról valószínűleg manapság többen is hallottak, ugyanis innen távozott a Manchester United kispadjára Ralf Rangnick. A németes vonal megmaradt Moszkvában, viszont Rangnick nélkül más irányt vehet a projekt. A csoport utolsó helyén 2 ponttal szerénykedik a Lokomotiv, de a Marseille sem vitte túlzásba az EL-t. 

Ahogyan arra számítani lehetett, nekik nem érdekük az Európa-ligában egy jobb eredmény, ugyanis a francia ligában megszerezhetik a második helyet, ami jövőre automatikus BL-főtáblát ér. Az pedig sok-sok pénz, játékosok számára is vonzóbb, mint az EL-ben vergődni. Ehhez viszont ki kell iktatni minden felesleges tényezőt. A rájátszás ugrott az Európa-ligában, de a Konferencia Liga még összejöhet nekik. 

Kérdésem inkább az lenne, kell-e a franciáknak egy még inkább lesajnált sorozat tavaszra? Felesleges. A nagyobb gondom a meccsel, hogy vajon az oroszoknak kell-e? Lehet, hogy nekik nem jönne rosszul, viszont úgy gondolom, ilyen szorzókon érdemes kockáztatni. A DNB vendég opciót 6.00-ért kínálják, ami nagyon baráti, még akkor is, ha végül nyernek a franciák. Itt egy olyan opciót adnak magas szorzón, ami abszolút reális lehet, figyelembe véve azt, mennyire nem érdekli a franciákat a sokadik számú nemzetközi kupa. Ha mindössze 2.50-ért adnák a Lokomotiv DNB-t, abban semmi érték nem lenne, de így más a leányzó fekvése. 

  • Marseille - Lokomotiv Moszkva Tipp

    Lokomotiv Moszkva DNB-vel
    6.00 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org