New Orleans Saints - Seattle Seahawks

NFL

A címvédő és a meglepetéscsapat fog pályára lépni ma este a Qwest Fielden. Talán a wild card kör legegyértelműbb mérkőzése ez és talán itt van a legnagyobb különbség a két csapat között. A tények minden esetre ezt támasztják alá. Lássuk röviden hogy jutott el idáig a két csapat. A Seattle az utolsó fordulóban kvalifikálta magát az egyenes kiesés szakaszban egy ki-ki meccsen a Rams ellen, és első minuszos csapatként jutott ki a playoffra csoportgyőztesként. Ez ugye sokat elárul az NFC North csoportjáról. A New Orleans Saints pedig bajnokcsapathoz "hűen" gyengébb szezont produkált a tavalyinál, de kisebb hullámvölgyektől eltekintve, mondhatju hogy jogosan vannak ott a legjobbak között.

És itt keresztezi egymás útját a két csapat, a wild card fordulóban, ahol a Seattle lesz a pályaválasztó. El kell mondanom, hogy ez már a playoff itt egy meccsen dől el a továbbjutó sorsa, és a pillanatnyi forma dönt, de akár egy-egy mozzanat is elég lehet ahhoz, hogy meghatározza a győztes kilétét. Az alapszakaszban mutatott teljesítmények alapján a vendégek az esélyesebbek, de azért számolni kell a vendégekkel is. És most tekintsünk be egy kicsit mindkét csapathoz.

A bajnokcsapat háza táján egy fontos kérdés foglalkoztatja a stábot. Chris Ivory játéka. Ugye Bush gyenge szezonja miatt a főbb futói feladatok Ivoryra hárultak, amiket ah engem kérdeztek szerintem nagyon suépen meg is oldott. Ha ő nem lenne, akkor még mindig ott van Pierre Thomas, aki a tavalyi év egyik felfedezetje a Saintsnél. Természetesen nagy szerepük lehet a fiatal RB-knek, mert egyértelműen mindenki a Brees féle passzjátékra készül. Rá is van szorulva a Saints egy jó futójátékra, mert nincs meg igazán a balance a támadójátkon belül. Apropó Drew Brees. Szerintem Brees még a tavalyinál is jobb szezont fut, futhat. Egyre nagyobb tisztelet övezi, és egyre veszélyesebb (nem mindha eddig nem lett volna az). Nagy kérdés lesz, hogy mennyi ideje lesz a zsebben, mert láthattuk, hogy van mikor meg tudják védeni elég rendesen és akkor már szinte csak az elkapókon múlik a nagyjáték, van mikor viszont átjáróház az offense fal. Ha Breesnek időt hagynak, akkor eléggé nagy gondba lesz a Seattle védelme. Marques Colston a sérültek listáján van feltüntetve, de elhihetitek nekem, hogy játékra képes. Rajta kívül viszont még olyan elkapók ellen kell játszani a Seahawks secondaryének, mint a visszatérő Lance Moore és a meglepően jó szezont futó Robert Meachem. Sokan ismerik a tavalyi menetelésből Jeremy Shockey TE-t, ez nem az ő éve, de az ő szereplése is csak segítheti a csapatot. Amiben sokat változott a Saints a tavalyiaktól az a defense. Egy sokkalta összeszedettebb defense sorakozik fel az endzone előtt, és ez meglátszik az eredményeken is. Tetszetős nagyon ez a védelem és főleg secondary poszton nyújthat nagyot ezen a meccsen. Kemény ellenállást várok ezen csapatrésztől is a találkozón.

A hazai oldalon 1 hete arról megy a találgatás, vajon ki lesz a kezdő QB. Majd biztos el fogják árulni.. Csak a kickoff előtt fogjuk megtudni a végeleges eredményt. Kérdés, hogy Pete Caroll vezetőedző a tapasztalat vagy a forma mellett dönt. A tapasztalat Matt Hasselback a forma pedig egyértelműen az a Charlie Whitehurst, aki playoffba vezette csapatát a Rams ellen. Érdekes szituáció, ugyanis Hasselback nem igazán brillírozott az alapszakaszban, de tudjuk róla, hogy képes jóval impolűnálóbb teljesítményt nyújtani. És akkor ott van Whitehurst, aki San Diegoban végig padozott és itt Seattleben viszont meghálálta a bizalmat. Figyelembe vehetjük azt a tényt is, hogy a szenteknek jóval kevesebb anyaguk van Whitehurstről mint Hasselbackről, bár nem hiszem hogy ez lenne a döntő. Mindenesetre Sean Payton new orleansi vezetőedző mindkét megoldásra készül. Ez a döntés nagyban befolyásolhatja a hazaiak szereplését. Miért is nem hiszek a nagy verésben? Mert itt Seattleben rég nem volt már ekkora várakozás és ekkora rajongás a hazai csapat miatt. Nem hiszem, hogy a teher a hazaiakat nyomná inkább a címvédőnek kötelező ez a meccs, és ugye az ilyen playoffmeccsekből lesz a legnagyobb csata. Akárki lép pályára mindkét oldalon oda fogja tenni magát az év legfontosabb meccsén, de szerintem ez duplán igaz a hazai oldalon. Leírhatatlan hangulat veheti körül ezt a találkozót a Seattle oldaláról. Nincs meg a csapatban az a tudás vagy "rutin" mint a vendégeknél és játéerőben sem lehet egy oldalon említeni a két egyesületet. De ez a playoff és egyetlen egy meccs. Bármi megtörténhet. És a hazai pálya adta előny miatt nem mondanám sétagaloppnak ezt a találkozót.

Viszont mire kell ilyenkor hagyatkozni? A tényleges dolgokra, mint az erőbeli különbség és a tudásbeli fölény valamint a játékosállományok, vagy a feltételezett dolgok, amiket fentebb említettem és a Seattle mellett szólnak. Itt csak a Saints veszthet, a Seattle csapatán kevesebb a nyomás, nekik már ez is nagy dolog, hogy 7-9-el itt lehetnek. Nagyon érdekes mérkőzés lesz és nem becsülném le az otthon játszó kis csapatot. Mindezek ellenére vendég győzelmet várok és a bajnok továbbjutását. Ekkora oddsért viszont nem válálnám be a rizikót. Talán egy kisebb hendig győzelem és egy belőtt határ közé tenném a tippjeimet. Valamiért nagy arányú győzelmet, verést nem tudok elképzelni. Küzdést és fordulatokat viszont annál inkább. Szerintem a mérkőzés a defensekről is szólhat, ha a Seattle defense is képes felvenni a kesztyűt. Nincs olyan bombaformában a saints-i offense, mint tavaly. A defense meghatározóbb most a csapatnál. Hiszek abban, hogy lesznek annyira felspanolva a játékosok, hogy mutassanak pár holdot, esetleg szerezzenek pár labdát a hazai oldalon. Első playoff meccs és máris nem vagyok olyan biztos, hogy ez lesz a legsimább találkozó, ha mégis akkor ezt várta mindenki illetve a tények is ezt mutatták, ha nem akkor számolni kell a mögöttes dolgokkal, ami ilyenkor egy palyoffmeccsen mindig tényező lehet.

Nálam azért győznek a szentek, nem túl nagy különbséggel, és nem is megy túlságosan magasra a két csapat a szerzett pontokat illetően.

 

Tipp1: Saints -6.5

Odds: 1.45

Iroda Bet365

 

Tipp2: under 38

Odds: 1.55

Iroda: Bet365

Megtekintve 1273 alkalommal

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!