Hatodik játéknapjához érkezik az idei Premier League sorozat! Csütörtök este ezúttal Nottingham városában mérkőznek meg a felek, s beugróként ezúttal a friss UK-Open győztest, Nathan Aspinallt köszönhetjük a klasszisok között! Az este nagy kérdése, hogy Michael Smith mire megy ellene? De komolyan foglalkoztat minket, hogy két nyeretlen forduló után Michael van Gerwen vajon visszatalál-e a győzelem ösvényére? Izgalmas körnek nézünk tehát elébe!

Lendületes angolok

Rögtön a nyitómeccsen belecsapunk a lecsóba, hiszen két jó periódusban lévő játékos összecsapásának lehetünk majd szemtanúi. Michael Smithről (2.05) többször írtuk, hogy beérett a srác, a major-tornákon rendre eljut a végjátékokig, s ez a korábbi UK-Openen sem volt másképp, ahol az elődöntőig menetelt! Ennek ellenére Bullyboy szenved az idei PL-ben. Egyetlen sikerét a sereghajtó Raymond van Barneveld ellen érte el, s jobbára vesztesen hagyta el színpadot. Jelenleg a 9. pozícióban áll, tehát iszonyatosan kellene neki a győzelem.

Ehhez alaposan felkötheti azt a bizonyos nadrágszíjat, hiszen láthatjuk, hogy mennyire meggyűlik a tagok baja a beugrókkal. Az eltelt öt fordulóban egyedül Daryl Gurney tudta könnyedén átvészelni az időszakos ellenfél jelenlétét. Mindenki más vért izzadt, s többnyire pontokat is veszítettek. Ebből kiindulva Smith rendkívül nehéz este elé néz, hiszen a VB-elődöntős, UK-Open győztes Nathan Aspinall (2.87) ellen kell bizonyítania. Asp pedig most önbizalommal és motivációval eltelve érkezik a tábla elé. A bukik nem igazán kínálnak nekünk értékes szorzókat a mérkőzés kapcsán. Talán a Smith több 180-ban lehet érték (1.61), ha abból indulunk ki, hogy Aspinall a maximális összeget az UK-Openen elég ramatyul dobta. Mindenesetre nem vennénk mérget erre a megérzésre.

Azért ennyire nem jó Wade

Számunkra meglepetés, hogy ha holtversenyben is, de James Wade (2.00) vezeti a PL  tabelláját öt kört követően. Az angol való igaz, hogy jelentős formajavuláson esett túl tavaly ősz óta, de véleményünk szerint ő ebben a mezőnyben "power-ranking" alapján nálunk 5-6. hely környékére várható. Szóval nekünk erőn felül teljesít Machine, s most Suljovic (3.00) személyében igen kellemetlen ellenfél vár rá.

Az osztráknak valahogy nem akar kijönni a lépés, pedig nem tolja rosszul a játékot mostanság. Egyszerűen pechesnek mondható Gentle. Mi viszont nem dőlünk be a bukik szorzóinak. Az osztrákot tartják az underdognak, de kőkeményen meg fog izzadni Wade az újabb sikerért. Az utóbbi időben a két fél váltakozva verte a másikat, most sem egyszerű megmondani, melyikük örülhet a csörte végén. Véleményünk szerint a Suljovic hendikep +2.5-ös határon megfontolandó tipp lehet (1.50)

Ennek tényleg az utolsó évnek kell lennie

Nem irigyeljük a Barneveld (5.00) szurkolókat. A "Barney Army" tagjai elszomorodva láthatják, hogy a korábbi PL-győztes holland legenda már nem a régi. Úgy tűnik a kor és talán a kiégés utolérte őt, s joggal jelentette be múlt év végén, hogy idén befejezi profi karrierjét. Jelenleg győzelem nélkül, sereghajtó helyen tanyázik a holland, s bár még bőven van esélye, hogy túlélje a Judgement Nightot, a Final Four elérése csodaszámba menne tőle. Mostani ellenfele pedig az egyre jobb formába kerülő Rob Cross (1.44) lesz! A korábbi világbajnok pillanatnyilag a második pozícióban áll, s a PL-ben közelmúltban egyedül van Gerwen tudta őt lelépni. Az UK-Openen döntőbe jutott, tehát Crosszal számolni kell! A bukik is óriási favoritnak tartják a meccs kapcsán, s mi sem hisszük azt, hogy Barneveld meg tudná őt verni. Sőt az angol kimeneteles szorzójában még értéket is érzünk! 

Nehéz helyzetben van a korábbi PL-győztes, van Barneveld. (Fotó: Chris Ibbotson/Flickr)

Mikor jön a Gerwen-henger?

Két nyeretlen fordulót követően visszacsúszott a negyedik helyre a PL-címvédő van Gerwen (1.50)! Előbb James Wade verte meg a holland világelsőt (4:7), majd Skóciában őrületes mérkőzésen remizett a beugró John Hendersonnal (6:6). Igaz, a jelenlegi negyedik pozíciója ellenére nincs hátrányban, hiszen komoly holtverseny alakult ki az élmezőnyben. Gerwen aktuális ellenfele ezúttal a PDC fenegyereke, Gerwyn Price (4.75) lesz, aki élete formáját futja az évben.

A walesi még veretlen a szezonban, s három egymást követő döntetlen után legutóbb alaposan helyben hagyta Suljovicot (7:3). Rendkívül motiváltan, koncentráltan dobál Iceman, így nem olyan biztos az a Gerwen-győzelem. Legalábbis a könnyed siker nincs benne a levegőben. A holland láthatóan vesztett az elmúlt hetekben a lendületből, kiesett hamar az UK-Openen, s a PL-ben is botladozik. Reméljük Price feltette magának a kérdést, hogy mikor ha nem most? Véleményünk szerint megvan benne a lehetőség, hogy alaposan megnehezítse Gerwen dolgát, s hendikepek terén Price +.2.5-ös (1.72), óvatosabbaknak +3.5-ös (1.44) sikerét ajánlanánk. Illetve legek-piacán a 10.5 over is kecsegtető választás lehet (1.57).

Vannak bajok

Nap végére két igazán labilis player mérkőzésére kerül sor. Talán nagyobb hullámvölgyben Daryl Gurneyt (2.87) találjuk. Az észak-ír múlt héten megsemmisítő 7:0-lás vereséget szenvedett Wade-től, de az ezt megelőző Crosszal szembeni 1:7 sem festett jobban. Az elmúlt két fordulóban tehát 14 vesztett leg mellett 1 győzteset tud felmutatni Superchin. Szó szerint ég a ház, de még semmi sincs veszve számára. 

Ellenfele ezúttal az a Peter Wright (2.05) lesz, aki totálisan kiszámíthatatlanná vált idén. Hol éppen csak nyer, hol éppen csak veszít, vagy éppen remizget a skót. Még egy-egy meccsen belül is komoly mélyrepülések, avagy hirtelen formajavulások jellemzik. Ami viszont egymás elleni mérkőzéseiken megfigyelhető, hogy szeretnek elbíbelődni egymással. Most is inkább a leg-overek piaca felé vennénk az irányt. Úgy véljük Gurney észhez tér, s ha nem is tud nyerni, talán ezt az őrületesen rossz két fordulót képes háta mögött hagyni, és Premier League játékoshoz méltó performanszot bemutatni csütörtök este! Tippünk tehát a zárómeccsre 10.5 leg-over (1.44).

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 03. 13. 18:40 CET 

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • R. Cross - R. van Barneveld (Cross nyer)
    1.44 Bet365