Vasárnap a zárófordulóban tíz mérkőzést játszanak le egy időben, de ezek közül valódi tétje már csak háromnak van. Ilyenkor már nagyon furcsa dolgok tudnak történni, így ezúttal kivételesen egy írásban térünk ki az összes párosításra és a tétekből is visszaveszünk.

Akiknek még számít

Az utolsó fordulóra már csupán egyetlen nyitott kérdés maradt, mégpedig a 4. hely sorsa. Illetve valójában ez is csak résnyire nyitott, ugyanis ha a City és a Liverpool is behúzza a maga kötelezőjét, akkor az Arsenal már biztosan marad ötödik. Wenger csapatának amúgy nem is biztos, hogy olyan nagyon remegve kell majd figyelnie a többi eredményt a lefújáskor, ugyanis az Everton védelmét idén sosem könnyű feltörni. Megfigyelhető némi javulás egyébként az Ágyúsoknál, mióta már „tét nélkül” lebegnak ott a tabella 5-6. helye körül, fényévekre a bajnok Chelsea-től. Az utóbbi hetekben behúzták a kötelezőket, de azért a Soton – Stoke – Sunderland legyőzéséből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Az Everton már betonbiztos 7. és egyben EL-induló, így előfordulhat, hogy páran már kicsit leeresztenek így a végére, főleg idegenbe utazva.

 

Nem érdemes sokat beszélni a Liverpool – 'Boro mérkőzésről, mert országos egyes. Akadtak kínos botlásai Klopp gárdájának a bajnokságban bőséggel, de így a finisben annyira könnyű ellenfelet kaptak, hogy meglepne a pontvesztésük. A Middlesbrough szinte harc nélkül csusszant le a második vonalba, és így a hajrára sem sikerült felébredniük. Nem tartom kizártnak, hogy páran egy jó zsíros átigazolás reményében villantanak itt valamit, de ez már túl későn lesz túl kevés.

A City ennél kicsivel trükkösebb ellenfelet kapott a záró fordulóra a Watford személyében. A héten bejelentették, hogy megköszönték Mazzari munkáját és a következő szezonnak már egy új edzővel vágnak neki. Olyan vegyes érzelmeim vannak ezzel a döntéssel kapcsolatban. Egyfelől elég nagy lehetett a nyomás a tulajdonosokon a szurkolók irányából, akiknek a többsége a kényelmes bentmaradás ellenére is inkább az olasz mester távozását szorgalmazta. Másrészt azért lássuk be, nem is váltotta ám meg a világot Mazzari így első nekifutásra – a játékuk általában a nézhetetlent súrolta, néha látványosan motiválatlanok voltak a játékosai, ő maga pedig még manapság is csak tolmáccsal tud kommunikálni az edzéseken/interjúkon. De persze ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy voltak sérültjei bőséggel egy amúgy sem világverő keretből, végeredményben pedig 38 fordulón keresztül végig kényelmes távolságban voltak a kiesőzónától. Az ördög tudja amúgy mi fog történni itt a City ellen, de 1,28-ért én biztosan távol maradnék a vendégtől.

Akiknek már nem

A fentieken kívül lesz hét olyan párosítás is, ahol már maximum valami jelképes célért küzdenek a felek. A Burnley talán még megnyomja az utolsó hazai meccsét, hogy egy győzelemmel örvendeztessék meg a szurkolóikat. Ebben kiváló partner lehet az egész szezont szabadesésben töltő West Ham, akik múlt héten épp a Liverpool ellen néztek bele egy négyesbe, gyalázat gyenge védekezéssel. A DNB Burnley egy elég óvatos tipp 1,66-ért, talán megér egy próbát.

 

Otthon zárja az évet a Chelsea a Sunderland ellen, amiből szinte biztos, hogy egy gála fog kerekedni. Conte csapata a bajnoki cím bebiztosítása után sem állt le, nemrég a Watford ellen játszottak egy fordulatos, izgalmakban és érzelmekben gazdag 90 percet, aminek 4:3 lett a vége. Ott már gyakorlatilag elbúcsúztatták a klublegenda John Terryt, de minden bizonnyal itt is szerepet fog kapni a kapitány legalább csereként. Most is várható viszont rotálás bőséggel, az olasz mester ugyanis szeretne így a végére lehetőséget adni azoknak is, akik szezon közben kevesebb játéklehetőséghez jutottak. A Sunderland meg egy tragédia ahogy van, az alapoktól kezdve a vezetőségig, minden el van itt rohadva, a hangulat pocsék. Van összesen talán 3-4 „piacképes” focistájuk, akiket nyáron minden bizonnyal el is fognak adni, mivel nyakig úsznak az adósságban. Ha holnap reggelig gondolkoznék, akkor sem tudnék semmilyen érvet felhozni, ami miatt ez ne hazai győzelemmel végződne.

A nagyot harcoló, de végül a kiesés sorsára jutó Hull Citytől én abszolút profi hozzáállást várok így az utolsó, hazai mérkőzésükre. Szerintem szeretnének egy emlékezetes mérkőzéssel búcsúzni az első osztálytól, amihez méltó ellenfelet is kaptak. A Spurs kiszállt ugyan a bajnoki címért zajló versenyfutásból nemrég, de azóta sem esett össze, hanem inkább előbb a United majd a Leicester száját kente el, utóbbinál egy szolid hat gólt lőve. A vendégek 1,5-ös oddsa egy vicc, benne van a tippmix gyilkos potenciál.

Az előbb említett hatos elszenvedője a Leicester volt, szóval gondolom ők már csak becsületből is nekimennek a vasárnapi meccsüknek. Ellenfelük a kiváló hajrát produkáló Bournemouth lesz és az a megérzésem, hogy ez lehet a forduló legtöbb gólt hozó mérkőzése. Viszont ezt a bukik is kiszagolták, így az over oddsában semmi értéket nem látok, a többi meg lutri.

A United már a háta közepére sem kívánja ezt a mérkőzést, szóval valószínűleg egy rakás tinédzsert fog a pályára küldeni Mourinho, amiből sosem lehet tudni mi fog kisülni. Tétje már nincs számukra ennek az összecsapásnak, bebiztosították ugyanis a végig elég biztosnak tűnő 6. helyüket. A Palace-nál gondolom marad a kispadon Sam Allardyce, feltéve persze, hogy kap elegendő pénzt a nyári átigazolásokhoz, amiket elképzelt. Minden esetre nálam nagyon döntetlenért kiált ez a mérkőzés, de még abban sem vagyok biztos, hogy látunk-e egyáltalán gólt.

A Southampton a Stoke-ot fogadja, és a rájuk adott 1,8-as odds a másik olyan, amit én messziről elkerülnék. A Swansea múlt héten bebiztosította a bentmaradását, a West Brom meg már vagy két hónapja a strandon van, szóval kb. pont annyival tűnnek jobbnak a hazaiak esélyei, mint amit az oddsok is sugallnak.

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Burnley - West Ham, DNB hazai
    1.66 Bet365