A héten véget ér a PDC Premier League 2018-as évada! A naptári év egyik legrangosabb tornájának döntő estéjét hagyományosan a londoni O2 Arénában vívják a talpon maradt játékosok. Ebben az évben két újoncot is üdvözölhetünk a "Final Four" mezőnyében! Michael van Gerwen és Gary Anderson mellé újonnan Rob Cross és Michael Smith csatlakozott! De vajon melyikük hódítja el a trófeát az  idei évben? Csütörtök este minden kiderül!

Eljött a tényleges visszavágás ideje

A nap első elődöntője akár óriási ütközetet is hozhatna papíron! Michael van Gerwen (1.16) és Rob Cross (5.00) párharca mindenképpen kiemelendő, hiszen ki ne emlékezne a decemberi világbajnokságon lejátszott drámai elődöntőjükre? Akkor nem kis meglepetésre Cross kiütötte a toronymagas favorit világelsőt (5:6)! Azóta két alkalommal futottak össze a Premier Leagueben, s Gerwen mindkétszer simázott (7:2, 7:2). Bizonyára nem picit böki a csőrét, hogy az év legfontosabb tornáján fricskázta meg őt pár hónapja az aktuális világbajnok!

Michael van Gerwen ismét elődöntőt játszik Rob Crosszal! (Fotó: dartfreakznl/ / Flickr)

Ha picit visszatekintünk az elmúlt szűk fél évre, megállapíthatjuk, hogy megmaradt Gerwen dominanciája a nyíldobálók világában. Év elején Crossban sokan bíztak, hogy feltűnt a holland igazi vetélytársa, mindazonáltal az eltelt idő ezt nem látszik igazolni. Óriási tehetség Voltage, sőt klasszis kategória, viszont egyelőre hosszú távon nem tudja tartani a lépést MVG-vel! S bár a kopasz holland tornagyőzelmet tornagyőzelemre halmoz megszokott módon, igazán nagy presztízsű kiírást utoljára novemberben húzott be! A Grand Slam trófeára gondolunk itt. Úgy véljük tehát, hogy kellően motivált Mighty Mike, s most ez a 10 nyert legig tartó elődöntő lehet az igazi visszavágója a decemberi VB-fiaskónak! Ahhoz, hogy Crossnak esélye legyen megszorongatni a hollandot, a tavaly év végi formájára lenne szüksége, ami viszont az utóbbi időben nincs meg. Ezt hűen mutatja, hogy a legutóbbi öt PL-meccsén képtelen volt nyerni. Ebből kiindulva nem várunk végletekig kiélezett elődöntőt, s a van Gerwen -3.5-ös (1.72), óvatosabbaknak -2.5-ös (1.44) hendikep sikerében látunk reális fogadási opciót!

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Mester és tanítvány legkiélezettebb találkozója

Alighanem darts-karrierjük során a csütörtöki esti egymás elleni mérkőzés lesz a legnagyobb presztízzsel bíró ütközet. Michael Smith (3.20) ifjú éveit ugyanis Gary Anderson (1.36) pártfogoltjaként töltötte el, s a skótnak is köszönhetően jutott el arra a szintre, ahol most tart! Pályafutása nagy mérföldköve előtt áll tehát Bullyboy, s cseppet sincs egyszerű helyzetben! Andersonról - akárcsak Gerwenről - kijelenthető, hogy az utóbbi években rendre bejut a londoni nagydöntőbe, így kellő rutinnal rendelkezik. Kérdés, vajon Smith mentálisan megérett-e annyira, hogy formáját a lehető legoptimálisabb pillanatra időzítse?

Az idei esztendőben két alkalommal mérték össze erejüket, mindkétszer a PL-ben. Még a februári nyitófordulóban meglepetésre Smith szoros győzelmet aratott (7:5), majd április közepén Anderson alaposan megregulázta az angol ifjoncot (2:7). Véleményünk szerint a rutin és a jobb mentális tűrőképesség az idősebb skót mellett szólhat. Ráadásul benne látjuk leginkább a potenciált, hogy a döntőben MVG-t megállíthassa! Nagyon nehéz megjósolni, hogy szoros, vagy laza ütközet várható-e, de véleményünk szerint megalázó vereséget egyikük sem fog a másikra mérni, ennek okán a legek tekintetében a 15.5 over korrekt választás lehet (1.44). Mindemellett a 180-ak piacán is érdemes lehet elnézelődni! Elég jól hajigálják a delikvensek a maximális értéket, így egy kis rizikót bevállalva, akár a 10.5 over sem elképzelhetetlen (2.10). Legmagasabb kiszálló terén pedig a 130.5-ös határ sem egy elszállt érték, s fórumon olvasgatva, van aki ennek az overében érzi a potenciált (1.83).

Általunk jósolt forgatókönyv

Beharangozónk, s egyben idei Premier League-sorozatunk végére a "Final Four" kapcsán az alábbi forgatókönyvet érezzük. A nap első elődöntőjében Michael van Gerwen 10:6-os arányban (6.50) megveri Rob Crosst, míg a másik mérkőzésen Gary Anderson diadalmaskodik 10:7-re (7.00) Michael Smith felett!

Várakozásaink szerint tehát megismétlődik a 2015-ös PL-döntő, ahol Anderson 11:7-es arányban legyőzte a favorit Michael van Gerwent! Idén úgy véljük, ez a bravúr nem fog összejönni a skótnak, így sorozatban harmadik alkalommal is a holland világelső fogja a nap végén magasba emelni a PL-trófeát!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 05. 16. 17:00 CET.

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org