Ugyanannyi gólt szerzett az Utrecht és Groningen is, 14 forduló alatt 18 gólnál jár a két klub, de mégis mekkora különbség van köztük a tabellán. Az utrechtiek mindössze háromszor, egy rakás döntetlent játszva 17 pontnál járnak, míg Robben csapata jobban teljesített eddig, 26 ponttal a hatodik helyen áll.

Sajnos nem sokat tett eddig hozzá Arjen Robben a groningeniek teljesítményéhez, a PSV ellen lesérült, ahogy lentebb látható is, a 30. percben cserét kért, majd játszott még ősszel, a mostani ellenfelükkel, az Utrechttel szemben is negyedórát a meccs végén, és ennyi volt. Ha nem is hangzik szimpatikusan, de eddig a 36 éves játékos visszatérésének nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Vele egyetemben nem lesz bevethető Azor Matusiwa sem, aki sokkal fontosabb láncszem a vendégeknél. A védekező középpályás nagyon jól szűr, ügyesen szerez labdát, többször is a meccs legjobbja lett, amikor a pályán volt, a Groningen egyszer kapott ki, és alig tudták bevenni a hálójukat. Sérülése után meg is szűnt a Groningen jó formája még decemberben, de ami a tippem szempontjából fontos, gólszerzés terén nem állt le a csapat.

Idén még egyetlen holland klub sem lépett pályára, az ünnepek miatt szünetet követő első fordulóra kerül sor a hétvégén. Egyforma mennyiségű gólt szerzett az Utrecht és Groningen, még a taktikájuk is hasonló, illetve egészen azonosan teljesítenek a különböző statisztikai mutatókban is. A különbség nyilván a hatékonyságban lehet ezek után, ugyanannyi találatra az Utrechtnek 221 lövésre volt szüksége, míg a Groningen 177 löketből hozta össze a 18 gólt. Az irodák bukmékerei lehetséges, hogy előttem járnak, bizonyára azt is figyelembe vették, hogy a két csapat az utóbbi években kevés gólos mérkőzéseket játszik egymással, ahol mindig az utrechti védelem és akarat érvényesült. Valószínűleg nem lesz az év tippje, de azt várom, hogy ez a trend felborul, és a Groningen legalább egyszer beveszi ellenfele hálóját.

január 09., szombat

Borítókép: Arjen Robben. Fotó: Fingerhut / Shutterstock.com

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FC Utrecht - FC Groningen Tipp

    Gólt szerez az FC Groningen
    1.42 Unibet