Már csak pár nap és kezdődik a téli olimpia Phjoncsangban. Mi először a magyarok éremesélyeivel foglalkoznánk, ugyanis hosszú idő után újra realitássá vált egy, de az is lehet, hogy több érem megszerzése. Mindez a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak köszönhető, ahol több számban is meglepetést okozhatunk. 

Téli sport nemzet lettünk? 

Magyarország csak elvétve villogott a téli olimpiákon, de ez nem is nagy meglepetés. Nem vagyunk egy tradicionális téli sport nemzet, érmeinket műkorcsolyában szereztük, de Huszár Erika révén 2006-ban gyorskorcsolyában összejött egy 4. hely. Alpesi számokban pedig nem is álmodhattunk eddig komolyabb sikerekről. Azonban a 2018-as dél-kóreai ötkarikás játékok nagy mérföldkő lehet a magyarok életében. A rövidpályás gyorskorcsolya rengeteget fejlődött az elmúlt években, rendre dobogós helyezéseket szállított a kontinens és világversenyeken. Nem csak a férfi szakág sikereiről beszélhetünk, ugyanis a nők is remekeltek. Ha ezt kiegészítjük azzal, hogy Miklós Edit személyében még alpesi síben is voltak nagyon pozitív eredmények, akkor nem elvetélt ötlet a magyar érmekről beszélni az olimpia kapcsán. Sajnos azonban Edit újabb súlyos sérülést szenvedett egy horrorisztikus bukás után, így nem indulhat Phjoncsangban. Nagy érvágás ez, mivel először lehetett volna a magyar delegáció pontszerző ebben a szakágban. Ellenben a korcsolyázók 10 fővel képviseltetik magukat, ami egészen parádés, tőlük elvárható a jó teljesítmény.

Korcsolya-nagyhatalom?

Ilyen népes delegáció kapcsán jogosan merül fel a kérdés, hogy korcsolya-nagyhatalom lettünk? Elnézve az elmúlt években látott fejlődést és eredményeket, azt hiszem, hogy igen a válasz a fenti kérdésre. Az eddigi teljesítményre Phjoncsangban rakhatjuk fel a koronát. A Liu fivérek végleg feltették a térképre a magyarokat ebben a szakágban, de nem szabad megfeledkezni Knoch Viktorról és Burján Csabáról sem, illetve a női szekcióról sem. 

Liu Shaolin Sándor 500 méteren tartozik a favoritok közé (illetve 1000 méteren, ahol vezeti a világranglistát), nagy csatát vívhat a kínai Wu Dajinggal az aranyéremért. 2016-ban a szöüli vb-n ebben a számban nyert aranyat Sándor. Öccse, Liu Shaoang 1500 méteren szerezhet érmet (neki a hosszabb távok fekszenek), de ha Sándor itt is döntős, akkor akár egymást is védhetik, ha valamelyikük jó pozícióban van. Váltóban szintén nagy reményeink lehetnek, hiszen Knoch Viktorral és Burján Csabával kiegészülve reális esélyünk van az éremre. Tavalyi vb-n harmadik volt a váltó, míg az idei kontinensviadalon szintén. Nőknél mindkétszer ezüstérem jött össze, ami egészen fantasztikus. Mindkét váltóban nagyon fontos szerep hárul majd a befejezőemberekre, aki a nőknél Jászapáti Petra, míg a férfiaknál Liu Shaolin Sándor lehet jó eséllyel. 

Most akkor lesz érem vagy nem?

Az eddigi okfejtés alapján jöhet az érem, sőt még egy arany sem elképzelhetetlen. Liu Shaolin Sándorra 4.00-es szorzón fogadhatunk 500 méteren (második legnagyobb favoritként), 1000 méteren pedig 5.50-ért. Csapatban 12.50-es odds van a sikerükben, amiben nagy érték lehet. Nőknél 101-szeres pénzt fizet a sikerünk, de itt is érdemes elgondolkozni egy dobogón, amire 20-25-ös odds körül adnak az irodák. Érmek szempontjából 500-on Sándorra 1.60-as szorzó van, míg 1000 méteren 1.70. Ha nagy szorzót keresünk, akkor 1500-on 3.75-ért kaphatjuk el Shaoang érmét. 

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org