Célegyenesbe ért a 2018-as World Matchplay talpon maradt mezőnye! Szombat este immáron a 17 nyert legig tartó elődöntőket követhetjük figyelemmel! Az egyik ágon karrierje első Matchplay győzelmére hajtó Gary Anderson mérkőzik meg az eddig megállíthatatlan Jeffrey de Zwaannal, míg az alsó ágon osztrák-skót párharcra kerül sor!

Szoros ütközet várható!

Az este egyik legnagyobb kérdése, vajon Gary Anderson képes lehet-e legyőzni az élete formájában dobáló Jeffrey de Zwaant (3.50)? Ezt a tettet eddig sem Michael van Gerwen, sem Adrian Lewis, sem pedig Dave Chisnall nem tudta véghezvinni! Hihetetlen amit a mindössze 22 éves holland srác művel Blackpoolban! A negyeddöntőben már-már úgy tűnt, hogy Chisnall megfoghatja a világranglista 68. helyén álló tehetséget, ám a mérkőzés felétől érdekes módon nem a rutinos sárga mezes angol kezdett el dominálni, hanem underdog ellenfele szinte állva hagyta őt (16:8)!

Anderson tehát nem apellálhat arra, amire mi a hét közepén, miszerint rutintalanságának eshet áldozatul a menetelő németalföldi! A skót egyébként egyre jobban fokozza a teljesítményét a végjátékhoz érvén, s csütörtökön meghajította a torna első 9 nyilasát Joe Cullennel szemben! Nagyon egyben van fejben a "Repülő skót", amit mutat, hogy az angollal végletekig kiélezett mérkőzést sikerült tető alá hoznia, még ha Fortuna kissé be is segített neki (19:17)! 

A meccs kapcsán most már egyértelműen szoros ütközetet várok! De Zwaan rendkívül összeszedetten, koncentráltan játszik az egész torna folyamán, így nagy csalódás lenne, ha pont az elődöntőben pukkadna ki. Véleményem szerint itt akár legek terén a 29.5 overben (2.00), hendikep terén pedig a de Zwaan +3.5-ben (1.90) lehet érték. Annyi bizonyos, hogy az eddig látottak alapján az Anderson-kimenetelben semmi keresnivalónk sincs adott szorzón (1.30). Maximális érték piacán pedig az Anderson több 180-at dob (1.61) fogadási opció zöldülhet az első elődöntőt követően!

Könnyed elődöntőbe jutás

Péntek este mind Mensur Suljovic (3.00), mind Peter Wright viszonylag könnyedén abszolválta a legjobb 4 közé kerülést! Előbbi Darren Webstert (16:10), utóbbi pedig Simon Whitlockot búcsúztatta a további küzdelmektől (16:5)! Suljovic eddig ellentmondást nem tűrően menetel a tornán, s koncentráltsága révén nem is igazán tudták eddig megszorongatni az osztrákot! Websternek a 26 leg során dobott 98 körüli átlaga, s tőle szokatlanul magas 180 (9 db), valamint a kiszálló-pontossága (57.14% 16/28) hűen tükrözi, hogy akár a végső győzelemre is esélyes lehet! Peter Wright Andersonhoz hasonlóan egyre jobb performanszokat hoz a versenyen, s Whitlockot parádés játékkal ütötte ki! Akadt nála 10 nyilas kör, 140-es magas-kiszálló! Gyakorlatilag a mérkőzés kezdetétől a végéig kézben tartotta a párharcot, esélyt sem adva az ausztrálnak! Úgy tűnik tehát, hogy a skótok fejben nagyon össze tudják kapni magukat, amikor igazán szükséges!

Peter Wright Mensur Suljoviccsal találkozik az elődöntőben. (Fotó: tim_t0665 / Flickr)

Annyi bizonyos, hogy a skótra a tornán az eddigi legnehezebb mérkőzése vár! Jelle Klaasen, Kim Huybrechts, s talán Simon Whitlock formája is elmarad mostanság Suljovicsétól, aki egyébként a közelmúltban kisebb tornagyőzelmet is aratott a Dán Openen! Mivel a fogadóirodák várhatóan csak szombat délelőtt jelentkeznek a bővített kínálattal, így látatlanban nem könnyű felmérni miben kereshetnek a szerencselovagok értékes opciót! Valószínűsíthetően Wright lesz a csörte favoritja (1.40), ám óva intek mindenkit, hogy a skót sikerére nagy pénzt tegyen fel! Messze nem biztos a kissé lassabb tempóban dobáló osztrák ellen a döntőbe jutása! Véleményem szerint, akárcsak az Anderson - de Zwaan csörte esetében, itt sem fogják könnyen dűlőre vinni a felek a továbbjutást! Érzésem szerint talán a Suljovic hendikepben érdemes az értéket keresnünk +4.5-ös határtól lefelé (1.53)!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 07. 28. 9:00 CET

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org