WTA Peking: Sabalenka a világbajnokságot is célozza

Tenisz Aryna Sabalenka WTA Peking

A kemény pályás idény szenzációjának még bizonyítania kell, mert ha nem éri el a kínai torna utolsó előtti szakaszát, akkor a közeledő WTA Finalsra való kijutás esélyei elúsznak.

A 20 éves fehérorosz minden bizonnyal sok rajongónak figyelmét vonzotta magára az utóbbi pár hónapos eredményeivel. Dmitry Tursunov pártfogoltja már az eastbourni füvön mutatta játékának élét a döntőig jutván, de igazán az őszi kemény pályás idény hozta számára a nagyobb sikereket. Két tornagyőzelmet szerzett ez idő alatt, az utóbbit pár napja nyerte Wuhanban, ami Premier5-s tornaként rangsorolt. A kemény pályás idényt 31 meccsgyőzelemmel vezeti, és ezt a teljesítményét nem akármilyen ellenfelek kárára építette. Az élvonalból szinte mindenkit vert. Caroline Wozniackit, Karolina Pliskovát, Petra Kvitovát és Elina Svitolinát is legyőzöttjei közé sorolhatta. Aryna a 16. a világranglistán és egyben a legfiatalabb top50-s játékos.

Önbizalma jelenleg valahol a felhők felett lehet és ennek hatalmas kihatása van játékára. Támadó játékának szüksége van a biztos és erős kezére, amely szórja a nyerő ütéseket. Tágas mozdulatú vonal menti ütései nagy károkat okoznak ellenfeleinek térfelén, ami abban is segíti, hogy gyakran a háló közeléből könnyedén tudjon pontokat zárni, még akkor is ha röptéi még nem a legkifinomultabbak. Indítványozó hozzáállását az is segíti, hogy sok kis szabályzó léptekkel helyezkedik optimális ütőhelyzetbe és jól rádől ütéseire. A sok kis lépés időigénylő, de biztosítja a legjobb helyzetet.

Aryna Sabalenka (Fotó: Andrew Makedonski / Shutterstock.com)

Sabalenka jó eredményei a szingapúri WTA Finalson való részvételére is esélyt adott, viszont a fehérorosznak nem szabad meccset veszítenie legalább a torna elődöntőjéig. A pekingi nyolcaddöntőben Caroline Garcia, a világranglista nyolcadik játékosa ellen fog játszani, akit egyetlen eddigi egymás elleni meccsükön legyőzte Cincinnatiban az idén. Garcia 2018-s idénye szinte teljesen szürkére sikerült és rengeteg olyan meccset veszített, amelyet a papírforma szerint nyernie kellett volna. Ezúttal, Sabalenka az esélyesebb (1.46), Garciának pedig nagyot kéne emelnie jelenlegi játékszintjén, hogy továbbjusson (2.75). Garcia szorgos, pontépítő játéka csak abban az esetben lehet eredményes ha elég éles lesz ahhoz, hogy nem engedje magára ellenfele tűzerejét kibontakozni. Akár a változatosság is megoldás lehet, abban az esetben ha nem steril. A Cincinnatiban zajlott meccsük nagyon szoros volt (6-4, 3-6, 7-5). Meg kell jól gondolni, ha szettek számára akar valaki fogadni. Két játszmás meccs szorzója 1.53, a három szettes pedig 2.48. Sabalenka 2-0-s győzelmét 2.20-s szorzóval, a 2-1-s győzelmét pedig 4.00-s szorzóval számolják. Garcia 2-0-s továbbjutását 4.75-s szorzóval, 2-1-s továbbjutását pedig 6.10-s szorzóval számolják.

  Fogadj és nézd élőben!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.04. (10:08).

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI -9.00 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek