Bajnokok Ligája Fogadások 2019/20

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában







Sziasztok!

Időpont: 2020.02.18 (21 óra)
Esemény: Bajnokok Ligája (Atletico Madrid - Liverpool)
Tipp: Játékidő eredménye nyer a Liverpool
Odds:2.15
Iroda: bet365
Indoklás:

Nem akarom lebecsülni az Atletico Madrid csapatát de igen sok a sérült akik nem tudnak játszani és ez megviselheti a csapatott. Másik oldalról pedig szerintem sokkal jobb formában van a Liverpool és most őket tartom esélyesnek a győzelemre.


FIFA 20 vs Sportfogadás: Miből csináljunk zsetont? (1. rész)

Képben vagy a FIFA 20 FUT módjával? Szerezz belőle profitot sportfogadás révén! Olvasd tovább



Idézetet írta: TiB Dátum február 18, 2020, 22:37:07
Haaland egy gólgép.
Champions League goals this season:
Erling Haaland - 10
Atletico Madrid - 9
FC Barcelona - 9


Thomas Tuchel mekkorát hibázott tegnap. A világ egyik legjobb támadósora az övé, erre mit csinál? Egy plusz védekező középpályást küld fel, olyan kezdővel játszik a csapat, ahogyan idén még nem játszottak.

Logikátlan lépés, ráadásul Mauro Icardinak ma van a születésnapja, de még csak esélyt sem kapott a pályán. Nem igazán értem, hogy miért jegelte két középcsatárát Tuchel. Amikor van egy olyan támadósorod, akik szórják a gólokat, megértik egymást a kapu előtt, akkor vétek leültetni egy embert. Nem volt tökös húzás Tucheltől, alkalmazkodni próbált a Dortmund játékához, akik kontrákra építettek. Egy PSG-nek, ha BL-t akar nyerni, akkor nem a többieket kell figyelnie, nem hozzájuk kell igazítani és gyakorlatilag teljes mértékben megváltoztatni a játékukat, hanem a saját akaratukat az ellenfélre kényszeríteni. Nem sok olyan BL-győztes volt az elmúlt 30 évben, aki alkalmazkodó taktikával nyert, talán a Chelsea - Porto - Inter hármasa sorolható ide. Különlegesség, hogy kettőnek is Mourinho volt az edzője a sikerek idején.

Azonban nekik a csapatuk is úgy volt felépítve, hogy a defenzív mentalitás dominált, de egy Neymar - Mbappé - Icardi trióra ezt nehezen kényszeríted rá. Eléggé furcsa volt látni, ahogyan Neymar a saját tizenhatosánál védekezett, ebben a PSG-ben jóval több volt. Gyakorlatilag a Dortmund ajándékba kapott egy győzelmet, de tegyük gyorsan hozzá, megdolgoztak érte, jobbak voltak. Haaland egy állat, pedig mindenki mondja, hogy na majd most, ez már sok lesz neki. Kicsit olyan érzésem van, mint Mbappé vagy anno Messi kapcsán: nem tudják kezelni az emberek a tehetséget, mondván ez még fiatal, nem elég érett, de mi van akkor, ha tényleg ennyire jó és oktat már 19-20 évesen?

A másik hiba volt Tucheltől, hogy konzekvensen kitart egy játékrendszer mellett a szezon során, aztán jön egy fontos meccs és előveszi azt a taktikát, amit utoljára a tavalyi szezon végén alkalmazott. Ebből az egyik a kupadöntő volt a Rennes ellen, ahol kikaptak. További érdekesség, hogy ennek a rendszernek köszönhetően estek ki a Manchester United ellenében, egy már megnyert párharcból. Hiába van meg papíron három belső védője (Marquinhos, Thiago Silva és Kimpembe), gyakorlatban nem tud ebben játszani a csapat. Két lassabb játékos alkotja a védelmet, rendre vissza kéne zárnia a szélsőknek, amivel defenzívvé válik a csapat, viszont kontrákat meg nem tudnak vezetni, mert a középpályán mindössze Verratti az egyedüli játékos, aki kreatív. Ha őt kikapcsolják, akkor nem lesz kapcsolat a csatársor és a többiek között. Annyiból áll majd a játékuk, hogy hosszan ívelik előre a labdákat, illetve Neymar próbál meg cselezgetni.

Nem értem, hogy Tuchel miért nem figyeli a trendeket, ugyanis három belső védővel nem nyertek mostanában nagy tornát az európai kupákban. Az olasz bajnokságban ez működik bizonyos csapatoknál, de ők már évek óta konzekvensen kitartanak mellette (Lazio és Atalanta), de ennek meg is van eredménye: sok gólt szereznek, de sokat is kapnak. Tuchel valószínűleg abban a tévedésben van, ha felküld 8 defenzív mentalitású játékost és ezt a rendszert alkalmazza, akkor egyből anullálja az ellenfelet és megússzák a mérkőzést. Egy PSG-nek nem megúsznia kell egy párharcot, hanem dominálni, ha ennyit pénzt költöttek rájuk.

A végére pedig pár érdekesség:
- Utoljára BL-t három belső védővel a Bayern München nyert 2001-ben! Annak már közel 20 éve, előtte pedig közvetlenül a Real Madrid nyert ilyen felállással 2000-ben. Azok az idők elmúltak, más lett a foci, elég csak megnézni a 2017-es finálét, ahol a Juventus hasonlóan hozzájuk, ilyen felállással próbálkozott. Mi lett az eredménye? 4-1-re kikaptak.
- Az Európa Ligában szintén ez az eredmény született, mikor az Arsenal a Chelsea ellen próbálta ki ezt a felállást a tavalyi fináléban. A 4-1-es vereség intő jel lehetett volna a többi csapatnak, ahogyan az is, hogy utoljára 1999-ben nyertek az Európa Liga jogelődjében hasonló taktikával.
- Mióta Tuchel az edző a PSG-nél, azóta a klub a legtöbb vereségét ebben a felállásban szenvedte el (7 alkalommal). Ezeken a meccseken, kivétel nélkül mindig minimum 2 gólt kaptak.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 19, 2020, 09:57:29
Thomas Tuchel mekkorát hibázott tegnap.
Nem csak te nem érted Thomas Tuchelt, hanem - például - én sem. Lestem, mint a luki nyúl, amikor megláttam, hogy az a PSG, amelyikbe százmillió eurókat fektettek be, hogy a focistái ne védekezzenek, hanem domináljanak a pályán, szóval, az a PSG összesen 5 védővel játszik. Sebesen meg is néztem ismét a bizonyosság kedvéért, hogy annál a francia bagázsnál tényleg még Tuchel az edző vagy pedig a párizsiak már megszerezték maguknak Műringyót (Mourinho) és én még nem tudok erről a változásról.

Egyetértek nagyon az általad írtakkal, s csak annyit tennék hozzá, hogy - nem a PSG-nél, hanem a dortmuniaknál - jó volt látni, hogy ismét játszott egy picit a 17 éves Giovanni Reyna. Az őt még nem ismerőknek: ez a 17 éves focista volt az, aki a pályára lépése után 10 perccel a gólpasszt adta annak a 19 éves norvég "gólgépnek". A hozzá hasonlóan tinédzser Haaland pedig olyan hatalmas gólt lőtt, hogy alighanem még most is rezeg a háló és hallatszik a csattanás a belső kapufán.

https://www.youtube.com/watch?v=PJvEXKPoVgc

Tavaly még foghatta arra Tuchel, hogy sok a sérült játékosa, de idén mire fogja? Tényleg teljesen logikátlan volt az egész.

Haaland kapcsán meg nagyon érdekes lesz, hogy hová szerződik majd. Jó látni, hogy van egy újabb óriási tehetség, aki szórja a gólokat, nem bírnak vele. Az a balos életveszélyes, de azért jobb lábbal sem rossz...
Raiola az ügynöke, ez rögtön be is határolja a potenciális jövőbeli csapatai sorát: Juventus, Barcelona, Manchester United, Inter, Milan.. Nem valószínű, hogy Bayern, Liverpool vagy Real Madrid szóba jöhet, Raiola nem üzletel velük (vagy csak nagyon minimálisan). Ez még mondjuk a jövő zenéje, egyelőre érdemes megvárni, hogy mi lesz belőle, reméljük nem kallódik el, bár nem úgy tűnik, mentálisan is nagyon egyben van. Mindenesetre a BL gólkirályi címére 5.00-ös szorzót adnak, nem olyan rossz.

Elképesztő Haaland. Van érzéke a góllövéshez. 21.0 volt a szorzó a BL-gólkirályi címére korábban. (Én tettem.) Ha a Dortmund esetleg továbbjut, és/vagy Lewának nem jön össze még néhány gól, vagy kiesik a Bayern, gólkirály lehet. Egyelőre beérte a 10 gólos lengyelt.

Érdekesség a Bajnokok Ligája főtáblájáról:
Erling Braut Haaland: 7 mérkőzés / 10 gól
Eden Hazard: 7 szezon a BL-ben / 8 gól (4 büntetőből)