Érdekes mérkőzésre van kilátás csütörtök este az Európa liga nyolcaddöntőinek odavágóján a Sparta Praga és a Liverpool között.

Szokás szerint a vendégek irányából közelítem meg a találkozót, hiszen onnan van több információm, ők állnak hozzám közel, s velük vagyok a lehető legjobban képben a foci világából. Meccsről meccsre érdekesebbnél érdekesebb kezdőt kénytelen Klopp kiállítáni, viszont eddig az eredmények őt igazolják, bár a játék meccsről meccsre döcögösebb. Bár fontos az EL, minden sorozatba célba szeretnének érni, hétvégén jön a meccsek meccse, a szezon legkeményebb, legfontosabb párharca, ezért itt akit csak lehet nem szabad kockáztatni. Védelemből Konate-Van Dijk valószínűleg egy-egy félidőt kaphat Quansah mellett, jobb oldalon Robertsont remekül tudja váltani Tsimikas, míg Gomezt most jobb oldalra tenném, hogy Bradley fitt maradhasson a hétvégére. McAllister helyett ismét a McConnel, Clark kettős közül szereplhet valamelyikőjük, elől pedig ismét szerepet kaphat Diaz, Eliott sőt akár valamelyik ifjú titán is, hogy Diaz pihenhessen. Épülnek fel a sérültek: Endo, Nunez, Szobo is már perceket kapott a hétvégén, viszont számukra most is a meccs vége felé egy kis átmozgató 25-30 perces belerázódás játszhat, míg Salaht továbbra is a City ellen várjuk vissza, viszont ha csütörtökön nem kerül keretbe úgy gondolom a City ellen sem fog már pályára lépni.

Sparta Praga jelenleg 4 ponttal vezeti a cseh bajnokságot, hétvégén épp a második helyen álló Slavia ellen játszodtak egy 0-0át, ami számukra jó eredmény, hiszen maradt a különbség, játékosaik számára pedig itt a nagy lehetőség, hogy egy angol top csapat ellen tudjanak bízonyítani. Sokat elmond a Sparta keretéről, hogy a legértékésebb játékosuk értékét annyira becsülik, mint az idén felnőtt kerettagá váló Quansaht.

Hazai pályán szinte kötelező a cseheknek a gólszerzés ha szeretnének bármit ebbe a párharcban elérni, míg a Liverpool nagyágyúi szerintem a mérkőzés vége felé lesznek becserélve a már fáradó hazaiak bedarálására így a vendégeknek a meccs vége felé jöhet a gól. Nálam ez a meccs GG.

Sparta Praha - Liverpool: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp