Mikor megnéztem az eheti kínálatot, akkor ez a meccs egy óriási undert kiáltott. Nem tudom hogyan és miért várnak overt ezen a meccsen, miután nagyon kevés tényező mutat az over felé, pláne a 3,5-es határon.

Egy nem igazán jó meccsel kezdett a Sarpsborg a bajnokságban, miután egy öngóllal kikaptak Stavangerben a Viking ellen. Elég nézhetetlen meccs is volt, de ehhez Stefan Billborn vezetésével már hozzászokhattunk, annyira nem lepődtünk meg. Nehezen tudom eldönteni az első meccsük alapján, hogy mire számítsunk tőlük, azonban azért főleg underes csapatra számítok. Idén nem érzek akkor támadópotenciált a Sarpsborgban és elsősorban hazai pályán kell majd hozniuk a pontokat ahhoz, hogy a középmezőnyben lévő helyüket magabiztosan megtartsák. A 33 éves Jo Inge Berget-vel elég statikus játékot játszanak és ebben jó partner lesz az Odd is.

Kikapott az Odd hazai pályán a Haugesund ellen, így most várhatóan minden áron pontot akarnak majd szerezni Sarpsborgban, ahol a védekezésre fektetett hangsúly jól jöhet. Az Odd a télen edzőt váltottak és az eddig főleg másodedzőként foglalkoztatott Kenneth Dokken vette át a stafétát. Megnézzük mire lesz jó az Elitserienben, azonban páran már befürödtek olyan szakvezetővel, aki itt kapta meg az első bizonyítási lehetőséget. Mindenesetre az első meccsen elég nagy problémájuk volt a gólszerzéssel ezért kiváncsi vagyok, hogy most mire mennek majd a Sarpsborg ellen.

Ami fura, hogy sokminden nem utal arra, hogy itt gólok tengerének kellene leesnie. Alapból két inkább underes csapat lesz ez, másrészről a kettejük történelme sem rejtett túlságosan sok overes meccset. A legutóbbi 15 meccsükön mindössze egyszer esett le legalább négy gól (!). Ezért is volt az első benyomásom a meccsről, hogy ha ezek ketten összecsapnak, akkor annak undernek kell lennie és tartom is magam ehhez. A 3,5 mellett talán még jobb választás a 3.0 under, de nekem erre nem volt lehetőségem itt.

Sarpsborg 08 - Odds Ballklubb: Gólok száma - Felett/alatt tipp