Biztos vagyok benne, hogy a sportfogadók nagy várakozással tekintenek a Tottenham barcelonai vendégjátékára. A matematika és a manipuláció törvényei alapján, leadhatják Messiék az angoloknak. De valóban így lesz? Szögezzük le, hogy a katalán együttes alapban jobb, mint a Hotspur, ez az első meccsen egyértelműen kiderült. A kérdés csak az, hogy éles meccset játszik-e majd a Barca.

A csoportsorsolás után egyértelmű volt, hogy a spanyol bajnok továbbjut ebből a kvartettből. Mögötte az Inter és a Tottenham nagyjából egyenlő eséllyel indult, azonban Pochettino együttese két vereséggel kezdett. Milánói zakójuk a több mint vicces kategóriába sorolható volt, míg a Barcelona ellen esélyük sem volt a rossz talajú (szét amerikaifocizott) Wembleyben. Jól menetel idén a londoni gárda hazai pályán képes volt legyőzni a Chelsea-t, és az Intert, de a nagyobb kvalitású csapatok ellen égett M. City, Barca. Nagyon fog teperni a három pontért a Hotspur, de visszanyal szerintem a fagyi.

Elsőre furcsa szemszögből világítanám meg a hazaiak szempontjából a keddi meccset. Igazából a Barcelona eldöntheti, hogy kit visz magával a kieséses szakaszba. Sosem érdemes kihagyni a sportpolitikai viszonyokat az esélylatolgatásnál. A Barca és a PSV viszonya az elmúlt évtizedek transzferjei alapján egyértelműen „baráti”, de a hollandok nem voltak elég erősek a továbbjutáshoz. Mourinho Interes időszakában elég rossz volt a Barca és az Inter közti kapcsolat. A portugál lelépése után ez konszolidálódott, és jelenleg „együttműködőnek” értékelném, mindeközben az angolokkal amolyan semleges a viszony. Sokat elárul, ahogy leadott egy pontot Milánóban a katalán csapat, lehet ez akár jelzés értékű is!

Kicsit érdemes a fociról is szót ejteni. Egy harapós Barcelona „B” is valószínűleg egyenrangú ellenfele lesz a Tottenham gárdájának. Mellette ott a nemzetközi presztízs értéke. Valverde irányítása alatt, de előtte sem volt jellemző, hogy egy hazai BL-meccset „leadjon”, könnyedén vegyen a Barca. Várhatóan az idő a hazaiaknak kedvez. Könnyed gólokkal operáló kontrafoci jöhet, a második félidőben, egy mindent egy lapra feltevő „riválissal” szemben.

FC Barcelona - Tottenham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp