Január 3-án a Liverpool kikapott a Man. Citytől, így a Vörösök elveszítették veretlenségüket. Nagy probléma nincs, nem hiszem, hogy ez a zakó lavinát indítana el. Hétvégén FA Kupa forduló, valószínűleg Klopp picikét felforgatja csapatát, Fabinho, Shaqiri, Sturridge meg a kevesebbet játszók is pályára léphetnek. A Brighton is játszik majd az FA kupában, erre a bajnokira majd csak 12-én kerül sor. Mivel az FA Kupában vélhetően Klopp tényleg nem az alapcsapatot játszatja, így többen feltöltődhetnek, kis túlzással 10 napos pihenőjük lesz, amire top PL csapatok játékosai nem nagyon vannak hozzászokva.

Ami a Brightont illeti, becsülettel tolja eddig, hozott bravúrokat (MU legyőzése, Arsenal elleni remi), és sokszor nem is a kis csapatokra jellemző sündisznózást hozza. Lényeg a lényeg, én azt várom, hogy a 'pool a City elleni zakó után elkezd egy olyan 5 meccses szériát a Bayern elleni BL-párharc első meccs előtt, amely meccsek közül mindent nyerni kéne. Brighton-WHU-Leicester-CPalace-Bournemouth ötös jön a bajnokságban, kéne a 15 pont, mese nincs. A Brigthon elleni találkozó előtt tényleg lesz szünet azoknak, akik az FA Kupából felmentést kapnak.

A tippem mellett szól még a két csapat tudásán kívül, hogy a 'pool egyébként is meg szokta szórni ez az együttest, a legutóbbi négy tétmeccsükön a 'pool átlagban 4 gólt lőtt, és csak 3-at kapott összesen.

A Brighton ráadásul picikét megszívja az AFC Ázsia Kupáját, mert Ryan, a kezdő kapus Ausztráliával, Jahanbakhsh pedig Iránnal küzd a minél előkelőbb pozíciókért. Az iráni nem rossz spíler, de pótolható, Ryan pótlása azért nagyobb feladat lesz.

Kemény csapat a Brighton, eddig idén csak liverpooli csapattól kapott minimum 3 gólt egy meccsen. Most a másik liverpooli együttestől, az LFC-től is szerintem minimum hármat kap, és maximum egyet lő. A City gurított kettőt, de nem jellemző van Dijkékra, hogy kettesével nyelik a gólokat, és az általam vizionált minimum három vendég-gól is lehet 4 vagy 5, mint ahogy volt 4 és 5 az előző idényben.

Brighton & Hove Albion - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp