Nem egy valamilyen hatalmas tipp az, hogy egy gólnál többet fog szerezni a hazai pályán játszó londoni alakulat, de hát azért talán ez a tipp mégis több a semminél. Elsősorban azzal számolok, hogy a fővárosiaknak illene előre felé menekülniük, mégpedig győzelemmel, hiszen már ott van közvetlenül mögöttük az Arsenal, sőt, az utóbbi időben - az edzőváltás óta - megtáltosodott Manchester United nem csak "lőtávolságon" belülre került, de már csak mindössze 6 ponttal van lemaradva tőle. Szóval a jelenleg 4. helyezett Chelsea bizony igencsak jól teszi majd - saját érdekében, persze -, ha továbbra is magabiztosan tartja azt a még Bajnokok Ligája-szereplést érő helyet. Már csak azért is, mert nagyon sok pénzt jelent a BL-be való bejutás, s méghozzá annyira rengeteg pénzt jelent az a Bajnokok Ligája-szereplés, hogy még egy Chelsea szintű egyesület sem engedheti meg magának azt, hogy ne jusson be oda, és arra legyen kényszerítve, hogy kihagyjon egy BL-idényt.

Ám ennél az összecsapásnál azt is figyelembe kell venni, hogy a vendégcsapat jelentősen benne van a kiesőzónában, s mindenhogyan próbál menekülni onnan. Talán leginkább nem is a csapat kiesésétől félnek a Newcastle United vezetői, hanem az érintheti őket érzékenyen, hogy jelentősen kevesebb lehet majd a pénzbevétel. Hiszen pénzügyileg az angol élvonal és az angol másodosztály között is körülbelül olyan jelentős különbség van, mint a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában való szereplés között.

A fentebb írtak tényleg igazak, de ha még rövidebben kellene összefoglalni a dolgot, akkor csak annyit írnék, hogy a hazai csapatnak azért lesz érdemes figyelnie arra, hogy egy gólnál többet szerezzen a Newcastle United elleni bajnoki mérkőzésen, mert a kiesés elől menekülő vendégcsapat bármikor szerezhet egy gólt, s akkor bizony szorulhat majd az a bizonyos hurok. Vagyis már csak a biztonság kedvéért is szükséges az a két Chelsea-gól.

Na, és pluszban még olyan is van, hogy Maurizio Sarri menedzser csapata mostanában adós a magabiztos hazai játékkal, s bizony már jócskán ideje lenne előrukkolni valami hasonló mutatvánnyal is. Hazard, Willian, Jorginho és társaik tehetnének már valamit, hogy ez így is legyen.

Chelsea - Newcastle United: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp